Юрій Ігнат – речник Повітряних Сил України, розповів, що у найближчому майбутньому повітряних тривог стане більше на всій території України.

Президент рф Володимир путін погрожує чергуванням носіїв "Кинджалу" у Чорному морі, але для Сил оборони кардинально це ніяких змін не несе. За його словами, ці погрози направлені на посилення напруги, але агресор і так кожен день б’є різними видами озброєнь по території України. Особливо страждають прифронтові області та міста. про це він розповів в коментарі "Українській правді".

Ракета Кинджал. Фото: Youtube
Ракета Кинджал. Фото: Youtube

Характеристики цих ракет дозволяють бити по Україні з різних напрямків, а район Чорного моря, лиш один з них. Там кожен день відбувається патрулювання дронами та авіацією, тож сильних змін не буде.

Ці погрози більш направлені не на Україну, а для країн НАТО, адже зона ураження цих ракет потенційно може зачепити країни з альянсу. Ці ракета здатна переносити і тактичний ядерний боєзаряд, як і "Калібр". Країни НАТО, ймовірно, будуть підіймати і свою авіацію задля перехоплення російських літаків у нейтральних водах Чорного моря.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Військова авіація Повітряних сил ЗС України. Фото: Міноборони
Військова авіація Повітряних сил ЗС України. Фото: Міноборони

Для українців, часті зльоти авіації будуть означати тільки збільшення повітряних тривог. Якщо у небо буде злітати МІГ-31К, який несе "Кинджал", то тривога буде вмикатися. Не факт, що будуть запускатися ракети, але це міра безпеки. Про запуск ракет зазвичай, повідомляють через телеграм канали, або офіційні сайти.

Нагадаємо, портал Знай інформував, українців попередили про небезпеку: росія накопичує ракети для масованого удару

Раніше на порталі Знай повідомлялося, росія атакуватиме Україну рекордною кількістю "Шахедів": коли почнуться удари

Також, наш портал інформував, масштабна провокація проти України: росіяни передали ХАМАС трофейну зброю аби дискредитувати нашу державу