У соціальній мережі TikTok українці масово поширюють відео про те, що з 25 жовтня в Україні змінюється графік комендантської години. Автори посилаються на начебто рішення представників влади.

У Центрі протидії дезінформації (ЦПД) назвали їх фейком.

Порушення комендантської години, скріншот: YouTube
Порушення комендантської години, скріншот: YouTube

У відео розповідаєють що на території України з 25 жовтня вступають в дію нові графіки комендантської години.

Користувачам соцмережі розповідають, що таку заяву зробив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, який начебто пояснив це необхідністю посиленого контролю за населення у зимовий час.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Українців, які натрапляють на це відео у рекомендаціях, закликають перейти за посиланням і дізнатися про новий детальний графік комендантської години для різних регіонів.

"Насправді ніяких нових графіків комендантської години не існує, а посилання, за якими користувачів закликають перейти, ведуть на різні Telegram-канали і сторонні сайти. Окрім того, голова Верховної Ради також не робив подібних заяв, оскільки рішення про графік комендантської години входить у компетенцію очільників ОВА", – йдеться в повідомленні.

Центр протидії дезінформації додав, що відео з такими яскравими заголовкоами створюються для підняття охоплень і залучення нових користувачів.

@jvu848344lw

#комендантськагодина #україна #відключеннясвітла

♬ оригінальний звук - ДЕТАЛІ В ТГ

Нагадаємо, будуть нові удари: рф розвідує стан енергетичної інфраструктури України.

Раніше ми писали про те, що Путіну вже не потрібні українські території, все стало важче: "Його збуджує..."

Як повідомляв Знай.ua, меми, провокаційні та брехливі фейки: як росіяни намагаються зірвати мобілізацію в Україні