Український лікар-педіатр Євген Комаровський одного разу висловився на тему хрещення дитини у своєму YouTube-блозі.

До відомого лікаря звернувся батько дитини, яка є атеїстом і завжди підходить до всіх питань з погляду логіки та науки. Але його дружина планує хрестити дитину.

Євген Комаровський. Фото: Youtube
Євген Комаровський. Фото: Youtube

[quote author=""]"Насправді більшість людей на землі є атеїстами щодо всіх релігій, крім якоїсь однієї. Тобто все інше неправильне, наше – правильне. Ця впевненість у правоті передається нам з нашими батьками, і ми сприймаємо це, як щось однозначне. Тому говорити про переваги чи недоліки якоїсь релігії - це не наше. Наше - зробити так, щоб дитині не стало гірше", - відповів Комаровський.

Лікар упевнений, що під час процесу хрещення з дитиною не може статися щось погане.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

"Мами, тата, бабусі, дідусі та ваш улюблений педіатр можуть зробити для здоров'я набагато більше, ніж усі служителі культу разом узяті", - зазначив експерт.

Таїнство похрещення. Фото: TeNews
Таїнство похрещення. Фото: TeNews

При цьому Комаровський згадав випадок, коли вся родина захворіла на дифтерію після контакту в церкві з хворою дитиною.

Лікар рекомендує чоловікові поступитися дружині, адже це не те питання, в якому принципи повинні бути важливішими за благополуччя сім'ї.

За його словами, принциповість слід показувати, коли хтось включає поряд з дитиною обігрівач, парить ноги окропом, біжить до аптеки за черговими фуфломіцинами.

Нагадаємо, що в опалювальний сезон не замерзнете: експерт суворо попередив щодо небезпечних радіаторів.

Раніше ми повідомляли, як хрестити дитину, яка захворіла перед обрядом: священик відповів на всі хвилюючі запитання батьків.