Пенсіонерам підказали, як і кому отримати надбавку майже тисячу гривень: умови "прості"

Пенсіонерка, скрін: Youtube
Пенсіонерка, скрін: Youtube

Від початку озброєної агресії ми побачили тисячі вбитих мирних жителів, сотні зруйнованих будинків, шкіл. Крім цього, ми побачили стрімке підвищення вартості продуктів та різноманітних послуг. При цьому зарплати та соціальні виплати стоять на місці. Зараз ми розповімо, хто з наших громадян похилого віку має право на щомісячну доплату до пенсії. Виплата складає 837 гривень — 40% від прожиткового мінімуму. Від 1 січня 2024 року він зросте, тому допомога має мінімально, проте зрости. Щоб одержати хоча б таку доплату, потрібно відповідати певним умовам. Їх лише кілька.

Оля Полякова розповіла, на що витратила гонорар за весілля прокурора Ільницького та Москви

Оля Полякова. Фото Instagram
Оля Полякова. Фото Instagram

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

На відому українську співачку Олю Полякову вилилось найбільше хейту за виступ на весіллі експрокурора Ільницького та колишньої працівниці ДБР. Зірка публічно відповіла на звинувачення та направила гонорар від урочистого заходу на добру справу. 26 жовтня на сольному концерті в палаці "Україна" Полякова повідомила своїм глядачам про те, що передала медикам 53-ї медичної роти, яка боронить нашу країну на Авдіївському напрямку евакуаційний реанімобіль. Також співачка передала гроші на придбання 5000 зігріваючих грілок для українських бійців.

Українцям дорожче обійдуться яйця, молоко та хліб: як змінилися ціни на головні продукти

Ціни на яйця, скріншот: YouTube
Ціни на яйця, скріншот: YouTube

В Україні перерахували ціни на деякі популярні продукти – молоко, хліб та курячі яйця. Які цінники виставили супермаркети, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін. Осінь принесла чергове подорожчання у різних категоріях популярних продуктів. Наприклад, поступово зростають ціни на молочку, а також яйця та деякі хлібобулочні вироби. Середня вартість молока "Простонаше 1%" піднялася з 42,01 до 42,34 гривні за 900 мл, якщо порівнювати із цінниками у вересні.

Українців закликають обмежувати споживання електроенергії

Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube
Відключення електроенергії. Фото: скрін youtube

Україна переходить на зимовий час уже із 29 жовтня. Темнішати почне на годину раніше, а значить навантаження на енергосистему зросте. У зв'язку із цим споживачів просять раціонально використовувати електроенергію. Енергетики зазначають, що темнішати в Україні почне раніше і навантаження на енергосистему буде більшим. Втім, кожен споживач може допомогти енергетикам і водночас зменшити ризик запровадження графіків відключення.

Штормове попередження в Україні: буря ламає дерева, вітер зносить дахи – жахливі наслідки

Наслідки негоди у Києві, Telegram
Наслідки негоди у Києві, Telegram

На Україну зійшло справжнє стихійне лихо, внаслідок чого в деяких містах з корінням вирвало дерева, повалило їх на житлові будинки та машини. Крім того, у певних регіонах навіть вимкнули світло через негоду. Через негоду в Україні оголосили штормове попередження, а синоптики та рятувальники повідомили про реальну небезпеку. Окрім дощів, українців атакує сильний вітер - місцями пориви становлять 30 метрів за секунду. Погана погода вже встигла наробити справ. Зокрема, вона знеструмила низку населених пунктів у Львівській та Рівненській областях. Без світла мешканці понад сто населених пунктів.