Україну від російських окупантів захищають не лише молоді чоловіки, а й пенсіонери. Багато хто пішов на фронт за власним бажанням. Один із них повідомив, що до вторгнення та служби отримував пенсію для чорнобильців, але раптово виплати зникли.

Про це чоловік на ім'я Валерій Авраменко написав під постом ПФУ у Facebook. Він є ліквідатором аварії на ЧАЕС, тобто за законом має право на пристойну пенсію, проте її припинили виплачувати, коли він пішов на війну.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

"Я військовий пенсіонер, на даний час знаходжусь на війні. Являюсь ліквідатором аварії на ЧАЕС. В складову пенсії, в кабінеті ПФУ, входила виплата як ліквідатору аварії, зараз я не бачу цієї виплати. В мене питання... а куди ця виплата поділась, я що, поки на війні, вже не ліквідатор?" - написав він.

Щоб вирішити це питання та отримати законні виплати, чоловік намагався зв'язатися з органами, які займаються військовими пенсіонерами. Однак йому ніхто не відповів. Крім того, за словами чоловіка, раніше він вже судився з ПФУ, але з якого питання - не уточнив.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Вся країна в смартфоні, але за тиждень я так і не зміг дозвонитись, ні на гарячу лінію, ні конкретно хто займається військовими пенсіонерами. Два рази я з вами вже судився, мабудь зріє третій заход, цікаво, що я є ліквідатором ЧАЕС, і раніше ця сума виплати в кабінеті ПФУ була", - додав чоловік.

Звернення військового до ПФУ, скріншот
Звернення військового до ПФУ, скріншот

Нагадаємо, на страх немає часу: коли і кому в Україні потрібно пройти ідентифікацію, щоб не втратити пенсію

Раніше ми писали про те, що пенсіонерам підказали, як і кому отримати надбавку майже тисячу гривень: умови "прості"

Як повідомляв Знай.ua, "У мене 0, а нарахували 100 грн": "Нафтогаз" малює зайві куби, незважаючи на те, що українці вчасно передають показники