Вищий антикорупційний суд відправив під домашній арешт колишнього нардепа і скандального керівника "Укрбуду" Максима Микитася, якого підозрюють у заволодінні майном Нацгвардії та Міноборони на мільйони гривен.

Про це пише відомий військовий та активіст Олег Симороз у соціальній мережі "Х".

Феномен Микитася. Фото: СтопКор
Феномен Микитася. Фото: СтопКор

Він повідомив, суддя Вищого антикорупційного суду Олег Ткаченко відмовився брати під варту екснардепа та скандального керівника Укрбуду Максима Микитася.

Симороз нагадав, як скандального народного обранця вже ловили у аєропорті "Бориспіль", коли той збирався заховатись від тюрми у Лондоні за заволодіння 307 млн грн Міноборони.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

"Того Микитася, якого неодноразово викривали на корупційних злочинах, якого ловили в Борисполі у літаку при спробі втечі закордон з під запобіжного заходу. Але слідчий суддя ВАКС Ткаченко відмовився застосовувати СІЗО для підозрюваного Микитася і застосував лише цілодобовий домашній арешт.Покатайте це у*обіщє на шакалячому експресі будь ласка! Бо воно ах**вше…" - пише активіст.

Також Симороз додав що це вже не перший випадок, коли суддя Ткаченко відпускає фігурантів корупційних справ. Раніше він без запобіжного заходу відпустив одного з фігурантів справи Коломойського Ярослава Лугового.

Максим Микитась, фото: Facebook
Максим Микитась, фото: Facebook

у 2018 році Міноборони уклало контракти з підконтрольними Микитасю компаніями на будівництво захищених складів зберігання ракет.

Сума угод становила майже 3 млрд грн.

Тодішній депутат Микитась планував заволодіти частиною цих грошей, але йому заважали законодавчі обмеження – Міноборони могло сплатити як аванс лише 30% від річного обсягу робіт.

Максим Микитась, фото: Facebook
Максим Микитась, фото: Facebook

Тож нардеп та його помічник залучили офіцерів ЗСУ, щоб ухвалити зміни до постанов Кабміну, які дозволяли перерахування авансу у розмірі 80% від вартості контракту.

Зрештою на рахунки підконтрольного депутату товариства Міноборони перерахувало понад 307 млн грн. Утім, будівництво так і не розпочали, а виділені кошти вивели на рахунки інших підконтрольних компаній.

Нагадаємо, Максим Викторович Микитась: биография, компромат.

Раніше повідомлялося, дружина та теща скандального Микитася хочуть відібрати в інвесторів «УкрБуда» 200 млн, – ЗМІ.

Також, ексвласника мережі ресторанів "Tarantino" підозрюють у фінансуванні війни.