В Україні скасували дію карантину через пандемію коронавірусу, але хвороба не спить і продовжує атакувати людей. Лікарі виявили випадок нового субваріанту вірусу варіанта Омікрон під назвою "Пірола".

Першого хворого виявили на Рівненщині. Ним виявився 20-річний чоловік, повідомляє МОЗ. Новий субваріант вірусу спочатку з'явився влітку в Ізраїлі, а потім дійшов до США, Данії та Британії.

Коронавірус в Україні, кадр з відео / ілюстративне фото
Коронавірус в Україні, кадр з відео / ілюстративне фото

Зараз у кожній області фахівці центрів контролю та профілактики хвороб відбирають зразки, щоб дослідити штами і вивчати мутації, що виникають.

У відомстві зазначили, що симптоми та клінічні прояви у "Піроли" особливо не відрізняють від інших штамів коронавірусу, але цей субваріант вражає ослаблений організм через велику кількість мутацій.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

"Захворіти можуть навіть раніше вакциновані, однак вакцина знижує ризики ускладнень. Тому людям, які не завершили курс вакцинації проти COVID-19, та особам з групи ризику важкого перебігу захворювання необхідно проконсультуватися з сімейним лікарем та зробити щеплення. Вакцина - безоплатна та є у кожному пункті щеплення на рівні областей", - повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Коронавірус, скріншот: Youtube
Коронавірус, скріншот: Youtube

Які симптоми у "Піроли":

  • нежить,
  • підвищена температура,
  • кашель,
  • головні болі,
  • втома,
  • втрата нюху чи смаку,
  • можливе подразнення очей та висипання.

Крім того, в Україні продовжують реєструвати випадки ковіда, лише за минулий тиждень - 9480. Також через вірус загинуло в цей період 45 українців, серед яких одна дитина до 4 років.

Нагадаємо, спалах гепатиту А в Україні: у МОЗ розповіли про симптоми та профілактику

Раніше ми писали про те, що у серйозній небезпеці 9 категорій людей: у МОЗ попередили про спалах вірусів

Як повідомляв Знай.ua, гепатит А виявили не лише у Вінниці: кількість хворих зростає, а вірус - мігрує