В Україні певні категорії громадян мають відстрочку від мобілізації. Вона надається залежно від професії, стану здоров'я, соціального та сімейного статусу. Втім, цей список нещодавно поповнився.

Верховна Рада схвалила закон, який надає право на відстрочку від військової служби працівникам органів та підрозділів ДСНС. "За" проголосували 269 депутатів, повідомив нардеп Дмитро Разумков у своєму Telegram-каналі.

Робота ДСНС, фото з Telegram
Робота ДСНС, фото з Telegram

Закон №9274, який ухвалили в уряді, спрямований на удосконалення законодавства у сфері цивільного захисту, а також на підвищення ефективності реалізації державної політики у сфері цивільного захисту у мирний час та у особливий період.

Варто нагадати, право на відстрочку від мобілізації також мають заброньовані працівники органами державної, особи з інвалідністю, жінки та чоловіки, під опікою яких перебувають троє та більше дітей віком до 18 років. До них же належать опікуни та прийомні батьки, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Також від служби у ЗСУ звільнено студентів, які навчаються на денній формі навчання, наукових співробітників ВНЗ, вчителів. Відстрочка ще надається особам, чиї близькі родичі загинули чи зникли безвісти під час проведення антитерористичної операції.

Мобілізація в Україні. Фото: Youtube
Мобілізація в Україні. Фото: Youtube

Нагадаємо, загребуть молодих, з 18 по 24 роки: українцям розкрили, чим зараз лякає ІПСО

Раніше ми писали про те, що "Воювати доведеться всім": Данилов розповів про мобілізацію, і перехід на "військові рейки"

Як повідомляв Знай.ua, повістку не вручали, але вже погрожують покарати за ухилення: адвокат шокував українців новим підходом ТЦК