У прагненні зберегти справедливість і повернути тих, хто довго та невідступно стоїть на передовій, своїх близьких, сотні людей вийшли на Майдан Незалежності у Києві 12 листопада.

Герої, які стоять фронті, віддають свої життя, захищаючи суспільство, і ми, як суспільство, повинні бути їх голосом і підтримкою. Боротьба за їхні права — це не лише акт справедливості, а й вияв глибокої подяки за їхню жертовність.

Мітинг у Києві 12 листопада, фото
Мітинг у Києві 12 листопада, фото

Головна вимога мітингувальників, переважно дружин та матерів військових, прозвучала як крик душі: замінити тих, хто несе тягар війни на фронті вже від початку російського вторгнення.

Скандуючи "На одних плечах війну не виграти" , " Пішов добровільно - отримав довічне" , "Вимагаємо термінів служби" , вони висловлювали свою занепокоєння з приводу того, що тривале перебування у стресових умовах призводить до виснаження, і настав момент, коли необхідно дати можливість відпочити іншим героям.

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

«Мені 8-річна дочка ставить питання: "Мамо, а чому мій тато 20 місяців на війні, а тато моїх подружок вдома? А коли тато зможе повернутися?" А що я можу сказати? — каже киянка Інна.

Мітинг у Києві 12 листопада
Мітинг у Києві 12 листопада, фото

Мітингувальники закликають громадян підписати петицію, звернуту до президента, з вимогою впровадити заходи щодо демобілізації військовослужбовців, які перебувають на передовій понад 18 місяців.

[quote author=""]«Ми не закликаємо до капітуляції, тому що надто багато вже сплачено. Ми просимо замінити тих, хто спочатку не ховався та безперервно виконує бойові завдання. Вони виснажені, просять їх замінити. Вони сподіваються на демобілізацію. Вони не хочуть самовільно залишати частину і залишати своїх побратимів, і ми все це знаємо, але вони чекають на справедливу мобілізацію та терміни демобілізації. Щоб навіть наступні, які прийдуть на їхні місця, теж розуміли, на який час вони приходять. Тому що це не повинен бути вхід без виходу: або через тяжке поранення, або коли ти повертаєшся на щиті. За перемогу відповідальні всі! - Заявила учасниця мітингу Ірина Топінко.

Мітинг у Києві 12 листопада, фото
Мітинг у Києві 12 листопада, фото

На мітинг також з'явився боєць із позивним "Гризлі", який втратив обох ніг у червні поточного року через серйозне поранення:

«Моя позиція полягає в тому, що хлопцям треба відпочивати. І ми дали дуже тривалий час, щоби підготувалися інші. Діти вже не можуть працювати, є бригади, яких не змінюють постійно, є бригади, яких не відправляють у відпустку. У мене також воює брат. Тобто мають бути терміни, щоб хлопці розуміли, що за цей термін вони мають зробити все», - сказав він.

Акції протесту охоплюють не лише Київ, а й інші українські міста, включаючи Львів, Дніпро, Хмельницький та низку інших. Вихід на вулиці стає потужним засобом вираження громадянської позиції. Це можливість підняти голос на захист тих, хто не може говорити сам за себе, та стати частиною громадського руху, спрямованого на створення справедливого та шанобливого суспільства.

Раніше ми писали про те, що Київ зустрічатиме 2024 рік із ялинкою на Софіївській площі: Кличко незабаром розповість тематику

Як повідомляв Знай.ua, українці ризикують втратити субсидію на найхолодніші зимові місяці: хто у "чорному списку"

Також портал Знай.ua писав, що українці сивіють від перших платіжок за опалення: аномальні суми за рекордно теплий жовтень