В останні місяці відзначається тривожна тенденція – незаконний продаж пального та палива, яке насамперед призначене для забезпечення потреб бійців на передовій.

Це проблемне питання набуває особливої ​​актуальності в контексті воєнних дій, де кожна крапля палива стає стратегічно важливим ресурсом. У світлі цих обставин Міністерство оборони України робить нові кроки для посилення контролю за розподілом палива, запроваджуючи маркування барвниками.

Каністра для бензину, скріншот: YouTube
Каністра для бензину, скріншот: YouTube

Починаючи з наступного тижня, Міністерство оборони готується запровадити нову практику у постачанні пального для Збройних сил України. Згідно з офіційною заявою прес-служби відомства від 11 листопада, планується впровадження маркованого барвником пального з метою покращення ефективності використання палива.

Популярні новини зараз
Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Нововведення передбачає додавання барвника червоного кольору до дизельного палива та зеленого кольору – до бензину. Крім боротьби з нераціональним використанням ресурсів, це також сприятиме поліпшенню логістики та контролю за ним.

«Маркування дає можливість ідентифікувати та відстежувати пальне, закуплене виключно для потреб ЗСУ, та зменшує можливість його незаконного продажу. Крім того, певний колір виключить зловживання на місцях щодо змішування пального. Якість пального для військової техніки має важливе значення», – зазначили у Міноборони.

Фото: "Гроші", бензин
Фото: "Гроші", бензин

На додаток до цього зазначається, що марковане паливо важко повністю розбавити. Навіть при значному розведенні його колір зберігає насиченість, залишаючись червоним або зеленим.

"Внаслідок нововведення ціна на дизель і бензин не зміниться", - додають до Міноборони.

Нагадаємо, 20 тисяч за відпустку, а ще 10 – за евакуацію з поля бою: дружина бійця розповіла, як командири заробляють на передовій

Раніше ми писали про те, що привілей цей не кожному: хто з українців може вийти на пенсію 10 років раніше

Як повідомляв Знай.ua, газовики нагадали про важливі правила, які вбережуть життя: що потрібно зробити українцям