Деякі українські монети через помилки на монетному дворі отримали "особливий дизайн". Такі екземпляри є цінністю для нумізматів. Наприклад, дорого продати можна 10-копійчані монети зі шлюбом. Про це йдеться на ресурсі "Монети-ягідки".

Українцям варто придивитися до монет номіналом 10 копійок, які могли завалятися вдома.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Наприклад, 10-копійчану 1994 року випуску можна продати за ціною від 2 до 2,6 тисячі гривень. Йдеться саме про різновид 2ГБк. Цю монету можна дізнатися по ряду особливостей: гурт з великим насіканням, короткий і тонкий хвостик грона №3, розімкнутого четвертого зерна третього колосу.

Цінна монета. Фото: "Монети-ягідки"
Цінна монета. Фото: "Монети-ягідки"

Популярні новини зараз
Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Також слід звернути увагу на 10 копійок 2001 різновиду 2ІАм. Таких монет було випущено мало – близько 5 тисяч штук. Через це нумізмати готові віддавати за них гроші – понад 1000 гривень, якщо добрий стан.

Цінна монета. Фото: "Монети-ягідки"
Цінна монета. Фото: "Монети-ягідки"

Монету в 10 копійок 1992 року різновиду 2.21ВАк колекціонери можуть оцінити 10-18 тисяч гривень. Така монета має гострий, вузький середній зуб тризуба, гурт із великою насічкою, а гроно №2 – у формі тупокутного трикутника.

Цінна монета. Фото: "Монети-ягідки"
Цінна монета. Фото: "Монети-ягідки"

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, мрію колекціонера: українцям показали монетку, яка оцінюється в 650 доларів.

Також наш портал інформував, українські 25 копійок можна продати майже в 30 тисяч разів дорожче від номіналу: як виглядає монета.

Крім того, ми писали, вивертайте гаманці та скарбнички: українцям показали старі 10 копійок, які можна продати за 65 тисяч.