Можете втратити всі гроші: українців попередили про небезпеку

Шахраї, фото з відкритих джерел
Шахраї, фото з відкритих джерел

Нинішнього року в Україні зафіксовано збільшення кількості кримінальних справ про шахрайство, що перевищує загальну кількість за останні два роки. Важливість виявлення та розкриття цих злочинів стає більш очевидною, наголошуючи на необхідності боротьби з шахрайством у різних сферах суспільства. В останні місяці, у вересні та жовтні поточного року, щомісяця реєструвалося близько 6,8 тисяч нових кримінальних справ про шахрайство. Порівнюючи з восени 2021 року, коли щомісячно відкривалося приблизно 1900 справ за статтею про шахрайство, можна побачити, що кількість справ почала стрімко зростати влітку 2022 року.

Прокурор попросив три роки в'язниці для Остапа Ступки за "п'яну" аварію

Остап Ступка, скріншот: YouTube
Остап Ступка, скріншот: YouTube

Пройшло судове засідання у справі водія Range Rover, який влаштував у стані алкогольного сп'яніння ДТП. Прокурор запросив суд призначити йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Також вимагають позбавити прав керування транспортними засобами на 5 років. Відомо, що аварія сталася 4 квітня 2023 року в Голосіївському районі української столиці. Тоді водій Range Rover, рухаючись вулицею Федорова у напрямку перехрестя з вулицею Малевича, виїхав на зустрічну смугу та скоїв наїзд на припаркований на вулиці Mitsubishi.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці
Показати ще

Ірина Фаріон може сісти відразу за 4 статтями: СБУ відкрили кримінальне провадження

Ірина Фаріон. фото: скрін Ютуб
Ірина Фаріон. фото: скрін Ютуб

Ірина Фаріон опинилася в центрі не одного скандалу через свої висловлювання. А тепер нею зацікавилася й Служба безпеки України. Їй інкримінують звинувачення відразу за декількома статтями Кримінального кодексу України. Серед них: 1) стаття 161 КК - порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, регіональної або національної відмінності, інвалідності або іншими ознаками. 2) ст. 435-1 - образа честі та гідності військовослужбовця та погрози. 3) ст. 163 порушення таємниці листування. 4) ст. 182 порушення недоторканості приватного життя. Всі звинувачення засновані на неодноразових висловлюваннях про російськомовних українців, зокрема й військовослужбовців.

Додадуть 500 гривень: пенсіонери не стримують радості

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Деякі умови можуть дозволити пенсіонеру отримати компенсаційну доплату до пенсії. До такої категорії осіб відносяться люди, які досягли 80-річного віку, і пенсія яких з усіма надбавками не сягає навіть середньої заробітної плати. Про це говориться в постанові від 2021 року про "Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій". Відповідно до неї, виплата становитиме 500 гривень. Але потрібно підпадати під одну умову, встановлену державою. Також є умови, через які пенсіонери можуть отримати неповну надбавку до пенсії.

Нові "газові" платіжки: експерт показав, за що платитимуть українці з 1 січня 2024

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

Для всіх наших шановних читачів, котрі уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є дуже важливі новини. Важливо розуміти, за які саме послуги платитимуть з 1 січня 2024 року українці, отримуючи оновлені платіжки за газ. На цей раз йдеться про обслуговування газових мереж. Про це розповів засновник Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко. Олег Попенко додає, що у багатоквартирних будинках один раз на 6 місяців (до початку та після закінчення опалювального сезону) здійснюється перевірка на герметичність з'єднань газопроводів та газового обладнання.