Шахрайство та сумнівні повідомлення про фейкові послуги, допомоги не припиняються навіть під час війни.

Потрібно уважно перевіряти інформацію, не передавати особистих даних стороннім особам та довіряти лише офіційним джерелам інформації. Переглядати актуальну інформацію про зміни фахівці радять на сайтах ОВА, органів влади або офіційних сторінках комунальних підприємств.

Фейкова соцдопомога. Фото: скрін youtube
Фейкова соцдопомога. Фото: скрін youtube

На офіційній сторінці Харківської філії "Газмережі" попередили клієнтів про небезпечні фейки. Соціальними мережами почало ширитися багато неправдивої інформації про відміну оплати за розподіл газу або ж повернення частини грошей за послугу. Фахівці попереджають, що це може бути спрямоване на розхитування ситуації в країні напередодні холодів. Суми, зазначені в платіжці за розподіл спрямовані на забезпечення безперебійної роботи газовиків, які поставляють блакитне паливо в домівки українців та займаються обслуговуванням мереж.

Тарифи на газ. Фото: скрін youtube
Тарифи на газ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Експерти застерігають споживачів й від передавання даних незнайомим людям. Особливо це стосується особистої інформації, даних про військових та їх родини. У випадку, коли до вас додається підозрілий профіль в друзі або намагається вивідати у вас якусь інформацію, можна заблокувати профіль або поскаржитися на його користувача в соцмережі.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, енергетики попередили про важливе: "Давно нагадували дітям про..."

Раніше портал Знай інформував, тарифи збільшуються, а розмір субсидії зменшується: що робити

Також наш портал повідомляв, "Ситуація бісить": у "Yasno" українцям підказали, як позбутися темряви у під'їзді