Анджей Дуда — президент Польщі, людина, яка була однією з перших, хто виявив сильну позицію на початку повномасштабної війни.

Цей правитель домігся відправки нашій країні важкої військової техніки, щоб допомогти у боротьбі з російськими окупантами. У нього із Володимиром Зеленським, візуально, теплі стосунки. А зараз польський журналіст Збігнєв Парафянович, у книзі Polska na wojnie ("Польща на війні"), повідомив неприємні деталі про перші дні від 24 лютого.

Дуда, Зеленський, Макрон та Шольц, фото: Instagram
Дуда, Зеленський, Макрон та Шольц, фото: Instagram

Навесні 2022 року на Анджея Дуду та начальника Генштабу ЗС Польщі Раймунда Анджейчака могли вчинити замах. 25 березня вони летіли до Жешува, щоб зустрітися з президентом США Джо Байденом, однак у якийсь момент їхній літак Boeing 737-800 NG був змушений здійснити аварійну посадку, через несправність тримера, пілоти боролися з важелями управління.

Хоча додатково повідомляється, що літак був новий. Йому лише три роки, технічні несправності були відсутні. Дуда і начальник Генштабу були "близькими до смерті", від того моменту розглядалася версія диверсії.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили
Показати ще

Анджей Дуда. Фото: скриншот YouTube
Анджей Дуда. Фото: скриншот YouTube

Незабаром після цього представники Польщі все ж таки зустрілися з Байденом. І саме тоді їм вдалося досягти того, щоб передати Києву танки Т-72, ​​хоча решта країн боялася ескалації.

Нагадаємо, Польща заборонила перевозити з собою багато товарів: українців змушують викидати прямо на кордоні

Як повідомляв "Знай.uа", Польщаскаржилася на "не найкращі" відносини з Україною: тільки цього не вистачало

Знай.uа писав, українці обрали для себе улюбленого іноземного лідера з усього світу: антирейтинг нікого не здивував