Національний музей Тараса Шевченка опинився у центрі скандалу, коли у його просторах вирішили провести фітнес-захід — заняття йогою із завішеними на тлі фотографіями з війни.

Нещодавно у затишних стінах музею Тараса Шевченка відкрилася фотовиставка, яка представляє переможців престижного конкурсу World Press Photo. Перший поверх музейного комплексу вразив відвідувачів своєю трагічною глибиною, адже тут розміщені фотографії, оповиті відвертими моментами з війни.

Анонс о проведении йоги в музее Тараса Шевченка, фото: скриншот Facbook
Анонс о проведении йоги в музее Тараса Шевченка, фото: скриншот Facbook

Організатори заходу обрали приміщення, де розмістилася виставка, для проведення своїх занять, а відеоролик про цей намір опублікували у Instagram. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила журналістка Христина Бердінських.

Відео-анонс проведення йоги у музеї, фото: скріншот Instagram
Відео-анонс проведення йоги у музеї, фото: скріншот Instagram

Популярні новини зараз
На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Користувачі соцмереж були шоковані: як можна вдаватися до йоги, особливо в музеї, де кожен знімок говорить про такі важкі життєві моменти?

"Я довго не вірила, що вони це зроблять, але вони зробили. Йогу провели, фото із Маріуполя накрили. Не знаю хто гірший у цій ситуації - фітнес клуб чи музей", — заявила авторка поста.

Скандал, що стався, привів до видалення відео з інтернет-простору, але незважаючи на це, заняття пройшли своєю чергою. Організатори вирішили вкрити фотографії, завісивши їх тканинами, мабуть, щоб не відволікати учасників занять від стану гармонії та занурення у світ йогічних практик.

Фото з коментаря на Facebook, скріншот
Фото з коментаря на Facebook, скріншот

"От скріншот з відео анонсу заняття, відео потім видалили. На фоні йоги фото чоловіка з ампутованими ногами і жінка, яка кричить над тілом вбитого батька. Не знаю який дзен може бути на такому фоні", — написала Христина у коментарі під своїм постом.

Коментар на Facebook, скріншот
Коментар на Facebook, скріншот

У відповідь на те, що сталося відгукнувся сам Євген Малолєтка, переможець конкурсу, чиє фото пораненої вагітної жінки, що опинилося після бомбардування пологового будинку в Маріуполі, прославилося на всій планеті і став центральним твором на цій виставці.

"Це такий бізнес українською. Де не Національний музей Тараса Шевченка і ця спортивна студія вирішили, що чхати вони хотіли на всіх. У тому числі загиблих та їхніх сімей. Спочатку музей хотів зняти роботи, але організатори їм заборонили, тому просто вирішили їх закрити простирадлами. По всьому світу відбуваються виставки World Press Photo, де таких казусів не допускають. Що вже говорити про країну, в якій йде війна», — поділився Євген.

Директор музею також відреагував на дані звинувачення, повідомивши, що довкола події просто роздмухали скандал.

"Ми домовлялися раніше про ці заняття, і організаторів виставки попереджали, що у нас будуть свої заходи. Ми пішли у цьому їм назустріч. І їхня позиція мене насправді, м’яко кажучи, здивувала. Коли вони порушують дуже багато умов договору, зокрема щодо погодження зі стінами і всім іншим. Вони повісили фотографії в залах на двосторонній скотч і коли будуть їх знімати, стіни будуть пошкоджені. І ще тепер викидають таку інформацію у мас-медіа. Наразі це все, що я можу сказати", — зазначив Дмитро Стус.

Нагадаємо, губата "міс "ДНР"" розповіла про те, як підсіла на "уколи краси": "Косметологи сміялися..."

Раніше ми писали про те, що Ірина Сопонару з команди Олени Кравець не витримала і відповіла українцям за все: "Вибачте, що через мене..."