У мережі з'явився документ, який викликав чимало занепокоєння серед українських громадян, особливо жителів Львова.

Раніше в Міністерстві юстиції повідомляли, що право зупиняти та перевіряти документи на вулиці надано лише представникам поліції та декільком іншим силовим структурам. Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки таких повноважень не має.

Вручення повістки, скріншот: YouTube
Вручення повістки, скріншот: YouTube

Однак документ, підписаний керівником апарату Львівської обласної державної адміністрації Тарасом Гренем, дозволив співробітникам Львівського Територіального центру комплектування та соціальної підтримки перевіряти документи у чоловіків віком від 18 до 60 років.

Цей наказ було прийнято 17 листопада та офіційно опубліковано 20 листопада.

Популярні новини зараз
Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

"...з метою належного виконання заходів мобілізації на території Львівської області на період дії правового режиму військового стану... уповноважити військовослужбовців Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на перевірку документів, що засвідчують особу, та військово- облікових документів у військовозобов'язаних громадян України", — йдеться у наказі.

Наказ Львівської обласної військової адміністрації / фото
Наказ Львівської обласної військової адміністрації / фото

Встановлено, що зазначений наказ залишається чинним до скасування військового стану або до видачі окремого наказу, пріоритет віддається події, яка станеться раніше.

Це породило безліч питань у тих, хто ознайомився із змістом цього документа, пов'язаних із легальністю та обґрунтованістю такого наказу, а також можливих наслідків для громадянського суспільства.

Раніше ми писали про те, що комбат 3 ЗШБр закликав мобілізувати студентів: "Ніхто не народжений для війни..."

Знай.ua повідомляв, блекауту зможемо уникнути? В Україні заявили про потужний захист електромереж від атак дронів та ракет

Також портал писав про серйозні зміни в мобілізації: кому приготуватися