Очікується, що обороноздатність України може значно поліпшитися, якщо призовний вік знизиться до 25 років.

Ця пропозиція направлена на те, щоб набирати до армії молодих фізично підготовлених людей. Їх будуть набирати до десантно-штурмових бригад, сил спеціальних операцій та піхоти. Про це повідомив Сергій Канюк – заступник керівника Житомирського ТЦК у відповіді для "Апостроф".

Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube
Співробітники ТЦК, скріншот: YouTube

Цей закон набуде чинності, коли Президент України його підпише. Вікові рамки, встановлені ним дозволять призивати громадян віком до 25-27 років.

У відповіді йдеться, що таке розширення позитивно вплине на здатність держави до оборони. У війська на ключові посади десантно-штурмових військ, піхоти та ССО будуть набиратися міцні, фізично підготовлені та мотивовані громадяни. Цей крок є частиною довгострокової стратегії.

Популярні новини зараз
Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит В Україні оновили правила для виїзду за кордон Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

ЗСУ. Фото Генштаб
ЗСУ. Фото Генштаб

Раніше у раді анонсували тотальні зміни в законі про мобілізацію. Зокрема це стосувалось звуження кола громадян, які можуть мати відстрочку. В список ввійшли, зокрема, здобувачі другої освіти. Окрім того, відстрочка від мобілізації буде надаватися за доглядом, тільки якщо громадянин доглядає за своїми батьками, або за одним з батьків. Але ці зміни поки , що не закріплені на законодавчому рівні.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, мобілізація в Україні: чи можуть чоловіків до 27 років забрати на фронт

Раніше на порталі Знай повідомлялося, знайшли повістку разом із платіжкою: як потрібно діяти чоловікам

Також, наш портал інформував, 5100 гривень штрафу за проігнороване повідомлення: в Україні почали надсилати повістки у Viber