В Україні триває війна та загальна мобілізація. Стало відомо, що багато громадян почали отримувати повістки прикріплені до комунальних рахунків у поштових ящиках. Чи варто після того, як отримав такий "лист щастя" бігти у військомат, пояснив фахівець.

Чи законно вручати таким чином повістки розповів адвокат Андрій Межирицький у коментарі "ТСН".

Мобілізація. Фото кадр з Youtube
Мобілізація. Фото кадр з Youtube

Фахівець зазначив, що працівники ТЦК могли запросити у ЖЕКу список усіх військовозобов'язаних мешканців, які проживають у районі та на основі цих даних софрмувати повістки.

Однак побоюючись опору, працівники ЖЕКу вирішили просто прикріплювати повістки до платіжок. Однак такий варіант вручення не відповідає законодавству.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

"За законом, повістку може вручати і керівник ЖЕКу. Відповідно, найімовірніше, ТЦК попросив у ЖЕКу інформацію щодо військовозобов’язаних, які мешкають на тій території, яку обслуговує певний ЖЕК. Після цього було сформовано повістки на цих осіб, їх передали ЖЕКу з вимогою вручитию Керівництво ЖЕКу розуміє, що вони – не військові, що проти них можуть і фізичну силу застосувати. Тому доручення ТЦК виконують, прикріплюючи повістки до платіжок. Жодних наслідків такий спосіб оповіщення не несе", - пояснив Межирицький.

Юрист також розповів про те, що сплативши за комуналку, яка була надіслана вам разом із повісткою, ви не будете нести жодної відповідальності, адже для того, щоб вона вважалася офіційно врученою, на ній повинен бути ваш особистий підпис.