Небезпечні мандарини з Єгипту з багаторазовим перевищенням пестицидів потрапили в Україну, що є вже не першим випадком імпорту таких продуктів.

Про партію отруйних мандаринів із вмістом пестицидів, що у 33 рази перевищують норму, повідомляє система RASFF за повідомленням про небезпечні харчові продукти.

Як виростити мандарин. Фото: скрін youtube
Як виростити мандарин. Фото: скрін youtube

Зазначається, що смертельно небезпечні мандарини потрапили, крім України, ще й до Греції. Саме грекам і вдалося виявити аномально високий рівень диметоату – органофосфатного інсектициду для боротьби зі шкідниками. У Греції продаж небезпечних мандаринів заборонили (у магазинах, супермаркетах та на ринках).

А ось чи вилучили їх в Україні – поки що невідомо. Адже факт їхнього надходження вже зафіксовано системою оповіщення ЄС.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Відразу варто попередити, що при попаданні цієї речовини в організм можливі нудота, діарея, задуха і навіть проблеми з серцем.

Ціни на мандарини. Фото: скрін youtube
Ціни на мандарини. Фото: скрін youtube

А регулярне отруєння диметоатом спричиняє дезорієнтацію, дратівливість, погіршення пам'яті та мислення.

До цього серед небезпечних продуктів, завезених в Україну, були авокадо з Перу, попкорн з Іспанії, морепродукти з канцерогеном з Латвії, токсичний рис з Італії, небезпечні сири з Франції тощо.

Нагадаємо, Ашан, Метро та Варус оновили ціни на мандарини, апельсини та лимони

Як повідомляв "Знай.uа", морозилки не вистачить: українські супермаркети оновили ціни на свинину, сало, курятину та яловичину

Знай.uа писав, супермаркети зменшили цінники на гречку, макарони та цукор: де можна "вихопити" дешевше