Не встигли ми видихнути після пандемії коронавірусу (COVID-19), що поширився по всьому світу з Китаю, як у тій самій країні спостерігається новий вірусний респіратор.

На цей раз заявляють, що він масово вражає дітей. Про це повідомляє Sky News. Лікарні переповнені батьками з малюками, які чекають на прийом до лікаря.

Школярки потрапили до лікарні, фото: Jam Press
Школярки потрапили до лікарні, фото: Jam Press

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила про спалахи пневмонії невідомого походження серед дітей на півночі Китаю. Зокрема, дитячі лікарні у Пекіні та Ляоніні переповнені хворими на пневмонію дітьми. Чи це черговий випадок витоку інфекції із секретних лабораторій, у чому звинувачували КНР останні кілька років — невідомо.

"Багато госпіталізовано. Діти не мають кашлю чи інших симптомів. Тільки висока температура та утворення вогнищ запалення в легенях”, - заявляють китайці.

Популярні новини зараз
Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Скрін відео YouTube лікарня
Скрін відео YouTube лікарня

У відповідь ВООЗ звернулася до Китаю з проханням надати додаткові відомості про спалах та результати лабораторних досліджень зразків. Також наголошено на важливості вакцинації, гігієни та самоізоляції під час хвороб.

Китайська влада пов'язує зростання випадків пневмонії зі скасуванням обмежень на COVID-19 та активною циркуляцією інших відомих респіраторних вірусів на тлі похолодання.

Нагадаємо, магнітні бурі потужної сили накриватимуть Землю: фахівці попередили про небезпеку

Як повідомляв "Знай.uа", перевірте свій раціон: дієтологи назвали крупи, що сильно підривають здоров'я

Знай.uа писав, дожити до 100 років цілком реально:10 правил, що дозволяють вам жити довго