Лідер фонду "Повернися живим" Тарас Чмут поділився даними про можливу кількість "Шахедів" в росії.

Нагадаємо, що в ніч проти суботи 25 листопада в Україні відбулася масштабна атака дронів, найбільша за всю тривалість війни. Більшість цілей було збито над Києвом завдяки нашим силам ППО.

Згідно з інформацією Повітряних сил ЗСУ, ворог запустив 75 дронів-камікадзе, з яких 74 були збиті. Однак, незважаючи на цей успіх, країна-агресор може мати безліч таких ударних безпілотників.

Дрон-камікадзе. Фото скріншот з Youtube
Дрон-камікадзе. Фото скріншот з Youtube

Про це на своїй сторінці у X розповів Тарас Чмут і оцінив, що щомісяця ворог може виробляти від 700 до 1000 таких дронів.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Крім того, за останні півроку Росія збільшила свої можливості. Тарас застерігає про те, що вони нагромадили ще кілька тисяч дронів. Також він свідчить про виробництво керованих ракет: нових випускається десятки на місяць, а старих – тисячі.

"У місяць РФ може виробляти/отримувати 700-1000 «Шахедів». За останні півроку накопичено ще під пару тис. +КР — як нові, що випускаються десятками на місяць, так і старі — яких ще тисячі. Зима буде важка. Мусимо не бути в ілюзіях. Але ми вже це проходили – вистояли і вистоємо”, — пише Тарас Чмут.

Ракета. Фото: скриншот з відео
Ракета. Фото: скриншот з відео

Важливо наголосити, що безпека громадян має стояти на першому місці, тому українцям рекомендується не нехтувати сигналами повітряної тривоги та у разі їх оголошення максимально відповідально дотримуватися інструкцій щодо безпечного укриття.

Дуже важливо сприймати такі сигнали серйозно, щоб мінімізувати можливі ризики та забезпечити власний захист та безпеку.

Нагадаємо, чи готова енергосистема до зими: Галущенко зробив тривожну заяву

Раніше ми писали, як підготуватися до відключень світла: у YASNO проінструктували споживачів

Як повідомляв Знай.ua, можна залишитися без субсидії у розпал холодів: українцям пояснили важливий нюанс