Народні депутати вирішили підвищити собі зарплату наступного року, незважаючи на труднощі з бюджетом та фінансові обмеження. Справа в тому, що вони стверджують, що це підвищення обумовлено законом і є необхідністю їхнього існування.

За словами голови Комітету Верховної Ради з бюджету Роксолани Подласи, 2024 рік буде складним з багатьох причин, включаючи бюджетні дефіцити, які досі залишаються не покритими.

Хоча деякі депутати висловили протилежну думку, народні обранці все ж таки вирішили провести підвищення зарплати. Існуюча прив'язка зарплати депутатів до офіційного прожиткового мінімуму також сприяє автоматичному підвищенню оплати праці.

Чарджбек: що це таке та як повернути свої гроші, фото - Рexels
Чарджбек: що це таке та як повернути свої гроші, фото - Рexels

"Причому в усіх партіях, крім ОПЗЖ, у яких "палаці золоті", були люди, які говорили, що живуть на зарплату і не мають фінансової подушки безпеки", – розповіла Росколана.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Роксолана Подласа запропонувала заморозити виплати на рівні 2023 року, але ця ініціатива не знайшла підтримки серед колег-депутатів із різних політичних фракцій. Багато з них відзначили, що живуть виключно на свою зарплату і не мають фінансових резервів.

"Я особисто подавала правку про те, щоб заморозити всі виплати народним депутатам на рівні 2023 року. Тому що це справедливо, і відповідно не довелося б збільшувати фонд оплати праці нардепів”, – каже Підласа.

Незважаючи на протидію, було вирішено не перешкоджати законному підвищенню зарплати, і тепер, починаючи з наступного року, вони отримуватимуть більше.

Нагадаємо, Кличко змусять пояснити мільйони на бруківку: петиція вже набрала необхідну кількість голосів

Також портал Знай.ua писав, що росіяни продовжують вбивати нашу екологію: Держекоінспекція оновила інфографіку завданої шкоди навколишньому середовищу

Раніше стало відомо, ось цих людей дехто називав братами: що насправді думають росіяни про українців