В Уряді всерйоз взялись за лікарів, які заробляють гроші на пацієнтах за рахунок співпраці із представниками фармацевтичних компаній. Відповідний законопроект депутати мають розглянути вже у найближчий час.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Лікарняні. Фото: скрін youtube
Лікарняні. Фото: скрін youtube

У відомстві розповідають про те, виробники, дистриб'ютори медикаментів та представники фармкомпаній часто співпрацюють із медичними закладами задля просування своїх продуктів.

Вона задарюють лікарів сувенірами та брендованою продукцією, а також мотивують премією.

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Лікарняні. Фото: Youtube
Лікарняні. Фото: Youtube

Після прийняття нового закону, лікарі, фармацевти та спеціалісти з реабілітації більше не зможуть вимагати, просити та отримувати гроші за призначення ліків конкретного виробника.

При цьому заборона буде поширюватися на різні медичні вироби, засоби реабілітації.

Також документ забороняє медикам використовувати для призначення лікування бланки фармкомпаній, які містять рекламну інформацію.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

"Окрім того, фармацевти при відпуску лікарських засобів на прохання покупця будуть зобов’язані надати достовірну інформацію про наявні аналоги. Провізор не має приховувати інформацію про ліки з аналогічною діючою речовиною за нижчою ціною, керуючись власною вигодою", – повідомляють у відомстві.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, не забудьте почати вже зараз: що потрібно приймати українцям восени, щоби організм дотягнув до весни

Раніше на порталі Знай повідомлялося, будете засинати швидше: декілька дій, які допоможуть подолати безсоння

Також, наш портал інформував, у Білій церкві померла вагітна жінка з дитиною, рідні шоковані ставленням лікарів