Коливання напруги вкрай негативно впливають на електроприлади, тому причину проблеми необхідно оперативно виявити та ліквідувати. Що потрібно знати споживачам, розповіли на facebook-сторінці "Прикарпаттяобленерго".

Часте перегорання лампочок, проблеми в роботі електроприладів, зміни в яскравості освітлення - це результат неякісної напруги в мережі.

Перепади напруги. Фото: скрін youtube
Перепади напруги. Фото: скрін youtube

Причини проблем із напругою:

  • зниження якості напруги у внутрішньобудинкових мережах через перевищення у споживачів договірної потужності;
  • нерівномірний розподіл навантаження у внутрішньобудинкових мережах, коли квартири підключені до однієї фази, а інші дві – недовантажені.

Скачки напруги. Фото скріншот з Youtube
Скачки напруги. Фото скріншот з Youtube

"У випадку виникнення неякісної напруги в межах будинку, необхідно звернутися до балансоутримувача, щоб він провів замір напруги на вводі до будинку або до електрика, який перевірить внутрішню мережу", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Енергетики зазначили, що у багатоквартирному будинку за стан внутрішньобудинкових електричних мереж відповідає балансоутримувач. У приватному будинку – відповідальність на власника житла. Водночас обленерго відповідає за напругу, яка подається до вводу в будинок.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в YASNO відхрестилися від ремонту несправних лічильників: що робити споживачам.

Також наш портал інформував, як підготуватися до відключень світла: у YASNO проінструктували споживачів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, повалені дерева та обрив електромереж: енергетики розповіли, як врятуватися під час зимової негоди.