У вівторок Північна Корея, одне з найбільш жорстко контрольованих суспільств у світі, висловилася з приводу незгодних голосів на недавніх виборах.

Лідер країни Кім Чен Ин вживає заходів для придушення населення, щоб зберегти абсолютну владу, але вперше з 1960-х років повідомляється про голоси, що не підтримують офіційних кандидатів.

Проте аналітики вважають це згадування спробою зобразити Північну Корею як звичайне суспільство, а не ознакою справжнього розширення прав в авторитарній державі.

"Спроби представити себе більш демократичним суспільством, особливо у порівнянні з Південною Кореєю та США, мають на меті посилення легітимності та автентичності режиму на міжнародній арені", - зазначили в звіті Фонду Азія-Тихий океан Канади.

Кім Чен Ин і путін, скріншот: YouTube
Кім Чен Ин і путін, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Державні ЗМІ Півночі, KCNA, опублікували результати виборів у неділю на посади депутатів регіональних народних зборів. Вони повідомили, що 0,09 відсотка та 0,13 відсотка голосів були віддані проти обраних кандидатів на провінційні та міські ради відповідно.

"Серед виборців, які брали участь у голосуванні, 99,91 відсотка проголосували за кандидатів на посади депутатів провінційних народних зборів ... [і] 99,87 відсотка - за кандидатів на посади депутатів міських та районних народних зборів", - заявило KCNA.

Останні регіональні вибори, що проводяться кожні чотири роки, також стали першими виборами з моменту перегляду виборчого законодавства Північної Кореї в серпні, який дозволив висування декількох кандидатів.

Явка виборців знизилася до 99,63 відсотка з 99,98 відсотка чотири роки тому, що, за словами аналітиків, може вказувати на певне ослаблення контролю держави, оскільки у Північній Кореї голосування вважається обов'язковим.