30 листопада виповнилося 10 років від дня розгону Євромайдану силами "Беркуту", коли сотні студентів були жорстоко побиті.

Ця подія стала початком революції гідності та повалення режиму Януковича. До річниці вдалося спілкуватися з Ярославом Радонем - одним із постраждалих активістів Євромайдану, який нині воює у лавах ЗСУ. Він переконаний, що події 2013 року не були марними.

Майдан Незалежності, фото: Знай.ua
Майдан Незалежності, фото: Знай.ua

"Я переконаний, що той день став початком національно-визвольної війни. Війна рано чи пізно все одно була б. Наприклад, у рамках чинного законодавства ми маємо право і можемо критикувати владу, ми маємо свободу слова”, – каже Ярослав Радонь.

Він також додає, що повномасштабна війна — кульмінація подій 10-річної давності. А мету Євромайдану виконано поки що лише на 60 відсотків. На його думку, якби не події 2013 року, Путін все одно б розв'язав війну проти України, хоча можливо в іншому форматі.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Щодо розслідування злочинів проти майданівців, то Ярослав сподівається, що рано чи пізно винні будуть покарані. Хоча багато потерпілих можуть і не дочекатися цього.

Євромайдан, скріншот: YouTube
Євромайдан, скріншот: YouTube

Сам він добре пам'ятає ту страшну ніч, коли "Беркут" оточив і жорстоко побив кілька сотень мітингувальників. Як каже Ярослав, влада навмисно намагалася залякати протестувальників демонстрацією сили.

Нагадаємо, РФ почала новий план з дестабілізації України: паніка, зневіра, стравлювання, замахи

Як повідомляв "Знай.uа", мільйони на "почесні" відставки: Україна щомісяця платить по 100 тисяч судді, яка судила учасників Майдану

Знай.uа писав, "у це важко повірити...": де зараз знаменитий Вадим Титушко