30 листопада виповнилося 10 років від дня розгону Євромайдану силами "Беркуту", коли сотні студентів були жорстоко побиті.

Ця подія стала початком революції гідності та повалення режиму Януковича. До річниці вдалося спілкуватися з Ярославом Радонем - одним із постраждалих активістів Євромайдану, який нині воює у лавах ЗСУ. Він переконаний, що події 2013 року не були марними.

Майдан Незалежності, фото: Знай.ua
Майдан Незалежності, фото: Знай.ua

"Я переконаний, що той день став початком національно-визвольної війни. Війна рано чи пізно все одно була б. Наприклад, у рамках чинного законодавства ми маємо право і можемо критикувати владу, ми маємо свободу слова”, – каже Ярослав Радонь.

Він також додає, що повномасштабна війна — кульмінація подій 10-річної давності. А мету Євромайдану виконано поки що лише на 60 відсотків. На його думку, якби не події 2013 року, Путін все одно б розв'язав війну проти України, хоча можливо в іншому форматі.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Щодо розслідування злочинів проти майданівців, то Ярослав сподівається, що рано чи пізно винні будуть покарані. Хоча багато потерпілих можуть і не дочекатися цього.

Євромайдан, скріншот: YouTube
Євромайдан, скріншот: YouTube

Сам він добре пам'ятає ту страшну ніч, коли "Беркут" оточив і жорстоко побив кілька сотень мітингувальників. Як каже Ярослав, влада навмисно намагалася залякати протестувальників демонстрацією сили.

Нагадаємо, РФ почала новий план з дестабілізації України: паніка, зневіра, стравлювання, замахи

Як повідомляв "Знай.uа", мільйони на "почесні" відставки: Україна щомісяця платить по 100 тисяч судді, яка судила учасників Майдану

Знай.uа писав, "у це важко повірити...": де зараз знаменитий Вадим Титушко