В умовах переміщень через конфлікти багато хто став внутрішньо переміщеними особами, і гуртожитки стали тимчасовим будинком для багатьох. Керівники цих установ тепер вимагають укладання договорів тимчасового проживання, викликаючи питання законності цього кроку.

Про це повідомляють фахівці «Безкоштовної юридичної допомоги».

Багатьох хвилює питання, чи законна вимога про укладання договору? Експерти відповідають, що це справді можливо, якщо гуртожиток відноситься до фонду житла для тимчасового проживання ВПО, який формується органами місцевого самоврядування.

ВПО. Фото: скрін youtube
ВПО. Фото: скрін youtube

Проживання у гуртожитку безкоштовне для ВПО, однак вони зобов'язані сплачувати за житлово-комунальні послуги, визначені договором. Термін договору – до одного року, але його можна продовжити за дотримання певних умов.

Популярні новини зараз
Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Для продовження терміну дії договору необхідно внести заяву до органів місцевого самоврядування за 60 днів до закінчення чинності чинного договору. Несвоєчасне звернення може призвести до втрати права на продовження.

Скрін, відео YouTube договір
Скрін, відео YouTube договір

Укладання договору тимчасового проживання стало нормою для ВПО. Важливо пам'ятати про обов'язок оплати житлово-комунальних послуг та дотримання правил договору для легального та тривалого проживання.

Раніше ми писали, Чи можуть зараз виїхати з України 17-річні хлопці

Як повідомляв Знай.ua, ситуація може круто змінитися: українців попередили про нові ціни на бензин та дизпаливо

Також портал Знай.ua писав, що діти переселенців можуть отримати допомогу на зиму: батьки вже можуть реєструвати заявку