Українцям готують нові штрафи, які сягатимуть 17 тисяч гривень і навіть більше. Кого і за що каратимуть, розповіла правозахисниця Олена Карнаух-Голодняк в ефірі "Українського Радіо".

В Україні регулярно ловлять громадян, які порушують комендантську годину. Так, лише торік у місті Київ правоохоронці виявили 41 394 порушників комендантської години. У зв'язку із цим депутати працюють над новим законопроєктом, який передбачає покарання за нічні прогулянки.

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

"Верховна рада лише розглядає законопроєкт щодо встановлення такої відповідальності із немалими штрафами для фізичних осіб. Він становитиме від 8,5 до 17 тисяч гривень. У разі повторного порушення сума множиться вдвічі", - зазначила правозахисниця.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Олена Карнаух-Голодняк вважає, що штрафи змусять українців подумати, чи варто виходити під час комендантської години. Водночас штрафи не поширюватимуться на людей, які, наприклад, запізнилися через повітряну тривогу та повертаються додому з укриття. Також не може бути претензій до українців, які виходять вночі до найближчого укриття.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 5100 гривень штрафу за проігнороване повідомлення: в Україні почали надсилати повістки до Viber.

Також наш портал інформував, поки що штраф не ввели: у Києві зловили сотню "синіх" першокурсників, що засіли у занедбаній будівлі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українським водіям нагадали про безкоштовну послугу, без якої з 1 січня оштрафують на 38 тисяч.