Для більшості навчальних закладів проходження медогляду є обов'язковим перед початком кожного нового року.

Більшість батьків студентів та учнів стикаються з проблемами, адже доводиться ходити з кабінету до кабінету, стояти величезні черги. Але тепер, медогляд можна пройти безпосередньо у вашого сімейного лікаря.

Прийом у лікаря, скріншот: YouTube
Прийом у лікаря, скріншот: YouTube

Міністерство охорони здоров’я спростило процедуру проходження медогляду і отримання відповідних довідок для навчального закладу. Відтепер не потрібно планувати візити до кількох лікарів, адже проведенням медогляду буде займатися сімейний лікар учня.

Лікар первинного огляду буде збирати анамнез, робити повне обстеження, перевіряти наявність гострої хвороби, або хронічного стану, вимірювати зріст та вагу тіла, досліджувати гостроту зору, слуху, поставу та пантографію.

Популярні новини зараз
Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий
Показати ще

Інші лабораторні або клінічні дослідження та обстеження будуть призначатися виключно за показаннями, або вимогами конкретного закладу освіти. У Міністерстві звернули увагу батьків, що проходження медичного огляду для навчання є обов’язковим.

Сімейний лікар. Фото: скриншот з відео
Сімейний лікар. Фото: скриншот з відео

Проведені дослідження стануть основою для формування висновку про задовільний стан здоров’я. Таку довідку видає сімейний лікар.

Для того, щоб отримати відповідну довідку, дитина повинна мати всі обов’язкові щеплення, які рекомендовані Міністерством охорони Здоров’я.

Нагадаємо, портал Знай інформував, у Китаї з'явилася нова хвороба, що масово заражає дітей - коронавірусу було мало

Раніше на порталі Знай повідомлялося, причина відмови у фінансуванні лікарняних: у ПФУ поділилися важливою інформацією

Також, наш портал інформував, має знати кожен: які медичні послуги можна отримати безкоштовно