Для всіх наших шанованих читачів, які стежать за погодними умовами, є прогноз на вихідні, 2 та 3 грудня. Перший день зими "порадував" мокрим снігом у більшості областей. Схожу ситуацію варто очікувати і на вихідних.

Про це стало відомо завдяки прогнозу спеціалістів Укргідрометцентру.

Сніг з дощем, скріншот: YouTube
Сніг з дощем, скріншот: YouTube

У суботу, 2 грудня, вночі та вранці очікується ожеледиця, а на Лівобережжі вдень будуть слабкі дощі. У Карпатах та на Закарпатті протягом доби – значні опади у вигляді снігу та дощу. Тому тут оголошено попередження про І рівень небезпеки (жовтий).

На дорогах місцями ожеледиця, окрім південних та східних регіонів. Вночі - від 0 до -5 градусів морозу, на узбережжі морів та в Криму 0+5. Вдень — від -2 до +3, у центральних, східних областях та на Закарпатті +2+7, у південній частині — до +8+13.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів
Показати ще

Авто в снігу, скріншот: YouTube
Авто в снігу, скріншот: YouTube

Погода в Києві та інших великих містах на перші вихідні грудня

Окрім північної частини місцями очікується туман, у західних, північних, Вінницькій, Черкаській та Полтавській областях на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер східний із переходом на західний, 5-10 м/с, 2 грудня на півдні, 3 грудня на півдні, південному сході країни та у західних областях місцями пориви 15-20 м/с.

Температура у північних та західних областях вночі 0-5° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла (2 грудня у Карпатському регіоні 1-6° тепла), у центральних та Харківській областях вночі близько 0°, вдень 2-7° тепла; на півдні та південному сході країни вночі 4-9° тепла, вдень 10-15° (у Криму вночі 9-14°, вдень 12-17°).

Погода на 2 грудня, скріншот: Укргідрометцентр
Погода на 2 грудня, скріншот: Укргідрометцентр

У Києві хмарно із проясненнями, невеликий сніг. Вдень 2 грудня помірний мокрий сніг та 3 грудня місцями дощ, налипання мокрого снігу, ожеледиця, на дорогах ожеледиця. Температура вночі 1-3° морозу, вдень близько 0°. На Київщині вночі 0-5° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

Погода на 3 грудня, скріншот: Укргідрометцентр
Погода на 3 грудня, скріншот: Укргідрометцентр

Також є інформація, що перший місяць зими в Україні може виявитися теплішим за норму.

Про це повідомила синоптик "Укргідрометцентру" Наталія Птуха в ефірі телемарафону.

"На початку грудня ми очікуємо, що у південні області більше заходитиме тепле повітря. У південних областях 1-2 грудня очікуємо вище 10 градусів тепла. Середньомісячна температура для грудня очікується на 1-1,5 градуса вище за кліматичну норму. Опади очікуються в межах норми, - сказала вона.

Якщо говорити про першу декаду грудня, то сніговий покрив може бути у західних областях — Львівській, Волинській та Рівненській та на північному кордоні України.

Нагадаємо, мороз візьме в лещата: що буде з температурою повітря найближчим часом.

Раніше повідомлялося, температурна гойдалка, мокрий сніг і ожеледиця: на українців чекає приголомшливий початок зими.

Також, "Справжньої зими може не бути": відомий метеоролог спрогнозував, чого очікувати українцям.