Для всіх наших шановних читачів, які можуть дозволити собі купувати або навіть продавати валюту, є позитивні новини від Національного банку України.

Справа в тому, що регулятор з 1 грудня 2023 року скасував усі обмеження для банків, а також небанківських організацій на обсяги можливого продажу готівкової іноземної валюти населенню.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Національного банку України.

Обмін валют, фото: Знай.ua
Обмін валют, фото: Знай.ua

У Нацбанку впевнені, що цей крок допоможе мінімізувати різницю між готівковим та безготівковим курсами.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" "Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Так, з 01 грудня 2023 року:

Скасовано всі обмеження для банків та небанківських фінансових установ на обсяги можливого продажу ними готівкової іноземної валюти населенню. За оцінками НБУ, це сприятиме мінімізації різниці між готівковим та безготівковим курсами та, як результат, стабілізації курсових очікувань та підвищенню стійкості валютного ринку.

Публікація НБУ, скріншот: Telegram
Публікація НБУ, скріншот: Telegram

Крім того, серед нововведень – розширення переліку послуг, оплату яких можна здійснювати за допомогою транскордонних переказів.

Зокрема, для учасників бойових дій, які потребують лікування чи відновлення здоров'я за межами країни. Також на оплату послуг, які забезпечують необхідні умови для навчання студентів за кордоном.

Нагадаємо, зняв готівку і вже в боргах: у "Сенс Банк" відповіли на скаргу клієнта.

Раніше повідомлялося, серед сотень кандидатів виберуть саме вас: чому іноді корисно прибрехати роботодавцю.

Також, зима без субсидії: у кого можуть відібрати виплати у грудні.