Хто не запасся – розориться: ціни на картоплю вже побили торішній рекорд і не зупиняться

Картопля, фото: Знай.ua
Картопля, фото: Знай.ua

Картопля - один з основних продуктів у раціоні українців, тому будь-які коливання цін дуже чутливі для населення. Ціни на овоч активно зростають і вже вдвічі вищі, ніж торік. Виробники готові відвантажувати картоплю не дешевше за 10-14 гривень за кілограм, що в середньому на 20% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. Тенденція до подорожчання встановилася одразу через кілька факторів. По-перше, це високий попит продукції. По-друге, із дрібних господарств скорочується пропозиція овочів. Це відбувається через те, що погіршення погодних умов не дає змоги виробникам відвантажувати продукцію на реалізацію.

Доведеться ще походити на роботу: хто з українців не вийде на пенсію у 60 років

Пенсіонерка, скрін: Youtube
Пенсіонерка, скрін: Youtube

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись
Показати ще

60 років - вік, у якому українки та українці мають право вийти на заслужений відпочинок. Втім, деяким громадянам доведеться довше походити на роботу. Залишилося менше ніж місяць до 2024 року, в якому набудуть чинності нові вимоги для виходу на пенсію. Так, українці, яким стукне 60 років, зможуть попрощатися з роботою та піти відпочивати лише за умови, що набрали щонайменше 31 рік страхового стажу. У 2023 році ця цифра нижча – 30 років. Вимоги до страхового стажу продовжуватимуть зростати і в наступні роки, аж до 2028 року. Тоді право на пенсію у 60 років надаватиметься лише за наявності 35 років стажу.

"Наді мною знущалися": Віталій Козловський, який опинився в Києві, зізнався, що відбувалося на навчаннях

Віталій Козловський, фото: Instagram
Віталій Козловський, фото: Instagram

Віталій Козловський — досить популярний, частково— скандальний — виконавець, який з літа служить у лавах збройних сил України. Спочатку він проходив навчання у складі Національної Гвардії. А потім перевівся. Згодом стало відомо, що з Донецької області артист "переїхав" на службу до Києва. А зараз він вирішив згадати кілька цікавих моментів, що сталися під час навчань, після мобілізації. Зокрема, артист розповів, чи були у нього якісь привілеї як у зірки і як на нього реагували інші бійці. Співак додав, що спочатку його військові колеги були вражені, побачивши на полігоні відому зірку. Однак згодом Віталій став для них таким же бійцем, як і решта. Так що в армії він не почував себе кимось особливим.

У Сумах – 80 грн, а у Чернігові – 770 грн: які ціни на новорічні ялинки по областях

ялинкові базари
ялинкові базари

Державне підприємство "Ліси України" повідомило, що в Україні почався продаж новорічних ялинок, які можна легально та недорого купити у лісівників. При цьому українцям нагадали, що самостійно зрубати ялинку заборонено, а порушникам загрожує великий штраф, який залежить від розміру пня хвойного дерева. Зокрема у філіях Центрального лісового офісу стартуватимуть новорічні ярмарки з початку грудня. Що стосується ціни новорічного деревця, то вона залежить від його висоти, породи та якості. Також є ялинки у горщиках, які навесні можна висадити у дворі будинку. У свою чергу лісовики Сумщини та Чернігівщини підготували понад 36,5 тис. ялинок та сосен для новорічного ярмарку. Щодо ціни, то вони в різних лісгоспах різняться. Найнижча ціна у Сумській області – 81 гривня, а найдорожчі ялинки у Чернігівській області можуть коштувати 770 гривень.

Розшифровано страшні передбачення Ванги на 2024 рік

Ванга, фото: скріншот з відео
Ванга, фото: скріншот з відео

Всесвітньо відома провидиця з Балканського півострова Ванга ще за життя мала унікальні здібності передбачати майбутнє. Ванга померла 26 років тому, їй було 84 роки, проте багато її передбачень, як кажуть дослідники, справдилися навіть через десятиліття після її смерті. На цей раз фахівці видання indy100 змогли розшифрувати те, що залишилося у збережених відомостях від Ванги на період 2024 року. Є інформація, що наступного року на нас чекає вбивство володимира путіна, великі прориви в медицині, а ще "відродження" Сходу. Сліпа ясновидяча передбачала, що наступного року на президента росії володимира путіна буде скоєно замах кимось із його країни.