У розпал війни кількість аферистів суттєво зросла. Вони користуються вразливим станом українців, які намагаються звести кінці з кінцями та шукають будь-яку роботу покращити свій матеріальний стан.

Про це пише співзасновник Monobank Олег Гороховський.

Деяким українцям у соціальних мережах пропонують підробіток онлайн. Для отримання грошей пропнують переглянути відео чи залишити коментар.

Співзасновник Monobank розповідає, що аферисти можуть навіть заплатити вам якісь мізерні кошти, але спробують виманити набагато більшу суму.

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня
Показати ще

"Це обман і наприкінці цього листування ви втратите гроші. Відразу чи за тиждень. Вам будуть давати якісь тупі завдання (лайкати застосунки, писати відгуки, коментарі тощо) ви отримаєте трохи грошей (зовсім небагато), щоб ви подумали, що все чесно. Дадуть трохи і наприкінці попросять за свої гроші купити щось дороге та пропадуть", – пояснив Гороховський.

Він зазначив, що аналізуючи лише звернення за листопад місяць, близько 3000 клієнтів втратили 65 мільйонів гривень.

Співзасновник Monobank закликав українців обачніше ставитися до фінансів та не вірити у казки про "легкі гроші".

"Будь ласка, будьте хоч трохи обережні та розумні! Бережіть себе!" - додав він.

Нагадаємо, зняв готівку і вже в боргах: у "Сенс Банк" відповіли на скаргу клієнта.

Раніше повідомлялося, серед сотень кандидатів виберуть саме вас: чому іноді корисно прибрехати роботодавцю.

Також, зима без субсидії: у кого можуть відібрати виплати у грудні.