Зараз активно обговорюють питання мобілізації та де взяти людей на службу в ЗСУ. Найсправедливішим рішенням буде відправити на фронт держслужбовців, які отримують заробітну плату за рахунок держави, а тому мають першими її захищати.

Про це заявив український військовослужбовець Дмитро Глущенко на своєму YouTube-каналі.

ЗСУ. Фото Генштаба
ЗСУ. Фото Генштаба

Чоловік вважає, що сучасні системи автоматизації в держорганах дозволяють працювати набагато серомнішій кількості робітників.

" У мене є досвід роботи на держслужбі. Там спокійно можна скорочувати 60% персоналу. Всіх чоловіків призовного віку можна мобілізувати. Прокуратура, поліція, митниця – там взагалі можна залишити 20% людей. Залишити жінок – нехай працюють. Сучасні методи автоматизації це дозволяють", – вважає Глущенко.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Він зазаначає про те, що такої кількості людей повинно вистачити для контрнаступу та демобілізації воїнів, які боронять землю з початку повномасштабного вторгнення.

ЗСУ. Фото Генштаба
ЗСУ. Фото Генштаба

"Чиновники все своє життя існували за рахунок платників податків і тому саме вони повинні насамперед захищати державу і, відповідно, платників податків. На майбутнє, якщо ти чоловік призовного віку, ти не повинен мати права займати державну посаду, якщо у тебе не буде статусу бойових дій. Оскільки, якщо ти живеш коштом держави, ти маєш її захищати. А то виходить, що ми цю державу спочатку годували, утримували, а тепер захищаємо. А ці як сиділи у кабінетах, так і сидять", – пояснив військовий.

Також наш портал інформував, що мобілізація в Україні триває: за ігнорування якої повістки можна сісти у в'язницю

Як повідомляв Знай.ua, комунальник хотів хабар за асфальтування дороги: тепер і за це плати

Крім того, ми писали про те, що студент "влип" на 200 тисяч перед університетом – і все через роботу: за що його засудили