Через довге перебування у повітрі МіГ-31К, який може бути носієм гіперзвукових ракет "Кинджал", в Україні оголошують повітряну тривогу, яка буквально "паралізує" країну на декілька годин та наносить шкоду економіці. Останнім часом активно обговорюють питання того, чи можна не вмикати тривогу під час кожного зліту носія Кинджалів.

Про те, чи це взагалі можливо розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в інтерв’ю РБК-Україна.

Ракета Кинджал. Фото: Youtube
Ракета Кинджал. Фото: Youtube

"Повітряні сили і надалі інформуватимуть про загрозу через МіГи і надавати цю інформацію оперативному черговому ДСНС в Києві, який, власне, і запускає систему оповіщення. Водночас керівництво держави доручило профільним міністерствам та відомствам розробити рішення щодо реагування на польоти МіГ-31К. Яким буде це рішення – не берусь казати. Ми ж і надалі будемо інформувати про загрозу", — зазначив Ігнат.

Він повідомив, що західні партнери з країн НАТО намагаються якнайшвидше інформувати Україну про прольоти МіГ-31К, а також із цим працює наша розвідка.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Ракета. Фото: скриншот з відео
Ракета. Фото: скриншот з відео

Однак не завжди є інформація, чи злітає літак з ракетами на підвісці чи без них. Тож не завжди зрозуміло чи це його бойовий виліт, або просто тренувальний політ.

Речник повідомив, що коли є чітка інформація про відсутність "Кинджалів" на його борту, повітряну тривогу в Україні не вмикають.

"Якщо є точна інформація, що МіГ-31К не загрожує — тоді звичайно не буде оголошуватися тривоги", — додав речник Повітряних сил.

Як повідомляв Знай.ua, окупанти намагаються обдурити українську ППО: "Цілі, яких не існує"