Погода в Україні обіцяє прохолодні дні на початку грудня. Антициклон над Західним Сибіром принесе із собою холодну повітряну масу із центральних районів Азії, викликавши зниження температури на 5-8°С у всій країні.

Очікується відсутність значних опадів, за винятком деяких регіонів на півдні та сході країни. Вітер буде переважно східний, рвучкий.

Зима. Фото: скрін youtube
Зима. Фото: скрін youtube

Про це розповів метеоролог Ігор Кібальчич виданню "Метеопрог".

5 грудня, у вівторок, погода без опадів у більшості областей, вночі та вранці у Харківській області очікується невеликий сніг. Температура повітря вночі -8...-3°С, вдень -5...0°С, у південній частині країни 0...+5°С.

Популярні новини зараз
Які вхідні дзвінки повинні налякати вас: ці цифри "нічого хорошого" не несуть "Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми
Показати ще

У середу, 6 грудня, у південних областях та в Криму пройдуть опади у вигляді дощу та мокрого снігу, на решті території без істотних опадів . Температура повітря в південних областях та Криму вночі -1...+4°С, вдень +1...+6°С.

Прогноз погоди, facebook.com/tala.didenko
Прогноз погоди, facebook.com/tala.didenko

7 грудня, у четвер сніг та мокрий сніг очікуються у Приазовській та східних областях. В решті регіонів переважно без опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, у східній половині та в Приазовській пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі -10...-5°С, вдень -5...0°С. У південних областях вночі -1...+4°С, вдень +1...+6°С.

8-9 грудня утримається сніг на сході та в Приазові, в решті країни без опадів. Температура повітря зміниться від -13 до +8 ° С у різних регіонах. Вітер східний, у західних областях південний, 7-12 м/с, на Лівобережжі подекуди пориви, 15-20 м/с.

10 грудня, неділя, без опадів по всій країні, лише принаймні очікується невеликий сніг. Температура повітря вночі -13...-1°С, удень -2...+8°С у різних регіонах."

Також наш портал інформував, що тривогу через зліт МіГ-31к не будуть оголошувати: Гнат розповів про винятки

Крім того, ми згадували, що запровадження графіків неминуче: експерт розповів, коли українцям почнуть відключати світло

Вам також слід дізнатися, українцям на замітку: "Нафтогаз" поділився корисним зимовим лайфхаком для дому