Ленінський районний суд Миколаєва призначив річний випробувальний термін капітанові поліції за розголошення конфіденційної інформації представнику ритуальної служби.

Згідно матеріалам справи, начальник сектору моніторингу відділення No2 Інгульського райуправління поліції не пізніше лютого 2022 року домовився з працівником ритуального агентства про надання адрес померлих та контактів їхніх родичів.

Ритуальна служба, фото: Facebook
Ритуальна служба, фото: Facebook

Цю закриту інформацію поліцейський брав із спеціальних баз даних Нацполіції. Зафіксовано щонайменше три випадки, коли капітан поліції телефонував ритуальщику з інформацією про раптово померлих жителів Миколаєва.

У ДБР стверджували, що поліцейський отримував відсоток за кожен "замовлений" виклик. Однак у вироку про грошову винагороду нічого не сказано.

Популярні новини зараз
Українцям, які прибувають в Норвегію, встановили жорсткі правила – про гостинність можете забути "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України
Показати ще

Капітана засуджено за розголошення інформації з обмеженим доступом за ч. 1, 2 ст. 361-2 КК України. У листопаді він уклав угоду про визнання вини. Суддя Михайло Гріненко затвердив цю угоду та призначив обвинуваченому 3 роки ув'язнення з випробувальним терміном на 1 рік. Також поліцейський має сплатити майже 6 тисяч гривень на покриття судових експертиз.

Інформація про небіжчиків, фото: dbr.gov.ua
Інформація про небіжчиків, фото: dbr.gov.ua

Таким чином, капітана поліції Миколаїв засуджено за передачу персональних даних померлих комерційній структурі. Він уникнув тюремного ув'язнення, але матиме судимість і підлягає штрафу.

Нагадаємо, в Україні копи штрафанули Санта Клауса, який розсікав на дорозі: не врятувала навіть борода

Як повідомляв "Знай.uа", військкоми натовпом налетіли на пару: чоловіка "упакували" в автомобіль, а дамі розбили телефон

Знай.ua писав, 70-річний пенсіонер накинувся з ножем на українця через вигул собаки: тепер може "сісти" на 8 років