Росіяни не втомолюються поширювати фейки в інформаційному просторі. Цього разу російські Telegram-канали опубілкували ролики в яких йдеться про те, що всіх українок до 60 років збираються мобілізувати.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (Spravdi).

Видання розвінчало чергову брехню, поширену пропагандистами.

Жінки в ЗСУ, скріншот: YouTube
Жінки в ЗСУ, скріншот: YouTube

У російських соцмережах розлетівся сюжет із новин про те, що в Україні будуть мобілізувати усіх жінок, окрім пенсіонерок.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

"Українське телебачення готує українок до тотального загону у військкомати – усі, кому менше 60-ти років, мають стати на військовий облік. Навіть менеджерки, касирки, юристки, бібліотекарки та журналістки", - таку інформацію поширюють російські Telegram-канали разом із сюжетом "Надзвичайних новин".

Жінки у ЗСУ, скріншот: YouTube
Жінки у ЗСУ, скріншот: YouTube

Насправді росіяни взяли правдивий ролик "ICTV", який вийшов ще у грудні 2021 року.

У ньому йдеться про те, що жінки окремих професій мають ставати на військовий облік, однак в ньому не йде мова про те, що їх обов'язково будуть відправляти на фронт.

Як відомо, зараз на облік мають ставати лише жінки із медичною освітою, для того щоб розуміти, який ресурс є в медичній галузі.

Нагадаємо, ось цих людей дехто називав братами: що насправді думають росіяни про українців

Як повідомляв "Знай.uа", Оля Полякова влаштувала бійку з росіянином через "розіп'ятих хлопчиків", але потім їй довелося "бігти"

Знай.uа писав, "психіка може ламатися": українців та росіян шокує раптове закінчення війни