Українці можуть покращити своє фінансове становище за допомогою деяких монет номіналом у 10 копійок. Як виглядають цінні екземпляри, показали фахівці ресурсу "Монети-ягідки".

Не кожна 10-копійкова монета принесе своєму власнику великі гроші. Колекціонери цінують лише деякі їх різновиди, які можна впізнати за низкою особливостей.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Так, від 2 до 2,6 тисячі гривень можна отримати за монету в 10 копійок, випущену 1994 року. Мова про різновид 2ГБк, який має гурт з великим насіканням і ще ряд особливостей:

  • четверте зерно третього колосу розімкнуто;
  • хвостик грона №3 короткий та тонкий;
  • хвостик грона №7 не стосується ягоди;
  • четверте зерно четвертого колосу не стосується аркуша.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути "На Росію чекає повторення катастрофи": афонський старець передбачив потужну подію для України Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Куди цінніша для колекціонерів 10-копійкова монета 1992 року різновиду 2.21ВАк. За неї можна отримати від 10 до 18 тисяч гривень. Дізнатися копійку можна по гострому і вузькому середньому зубу тризуба, гурту з великою насічкою, а також грона №2 - вона у формі трикутника.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Монета номіналом 10 копійок 2001 року різновиду 2ІАм може бути продана приблизно за 1000 гривень, залежно від її стану. Ця монета була випущена невеликим тиражем, але, за словами фахівців, нерідко зустрічалася в обороті.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, великі гроші за маленьку монету: як виглядають копійки, за які можна отримати тисячі гривень.

Також наш портал інформував, українські 25 копійок можна продати майже в 30 тисяч разів дорожче від номіналу: як виглядає монета.

Крім того, ми писали, мрія колекціонера: українцям показали монетку, яка оцінюється в 650 доларів.