Майбутні зміни у законодавстві України зазнали обговорення у Верховній раді. У рамках цього обговорення Федір Вениславський, член комітету Верховної ради з питань національної безпеки представив нову пропозицію щодо невід'ємного атрибуту для громадян – військового квитка.

Українцям можуть вимагати носити військовий квиток у законодавчому порядку, повідомив Федір Вениславський під час брифінгу.

Пропозиція направлена ​​на встановлення обов'язковості наявності у громадян документа, що підтверджує військове облікове перебування у період воєнного стану.

Федір Веніславський. Фото: скрін
Федір Веніславський. Фото: скрін

"Щоб уникнути питань пов'язаних з тим, чи є громадянин військовозобов'язаним, не військовозобов'язаним, може отримати повістку, або не може отримати повістку, ми передбачаємо, що військовозобов'язані під час військового становища повинні мати із собою і документ, що підтверджує особу, та документ, що засвідчує перебування на військовому обліку, — заявив нардеп.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Незважаючи на рекомендації в територіальних центрах комплектування, законодавча фіксація цієї вимоги поки що відсутня, що викликає певну невизначеність у цій сфері.

Цей аспект вніс до обговорення додаткову напруженість та викликав неоднозначні реакції серед громадян.

Коментарі до поста / фото: скріншот Telegram
Коментарі до поста / фото: скріншот Telegram