Повномасштабна війна триває, як і військовий стан і загальна мобілізація — вже майже два роки Україна воює проти російських окупантів, які продовжують лізти, незважаючи на жахливі втрати.

На початку війни було багато охочих взяти до рук зброю, щоб протистояти ворогові. Нині таких людей дуже мало. Багато хто ухиляється від мобілізації. Наприклад, двоє родичів вигадали неординарний спосіб виїхати з України – укласти фіктивний шлюб.

Вже наступного дня після обміну кільцями вони опинилися біля кордону. За це в Україні засудили жінку, яка таким чином намагалася врятувати родича від мобілізації. Згідно з матеріалами справи, українка має інвалідність ІІІ групи з 2016 року.

Мобілізація, скріншот: Youtube
Мобілізація, скріншот: Youtube

9 вересня вона оформила шлюб із своїм родичем, щоб допомогти йому легально виїхати за кордон під її супроводом. Адже чинне законодавство забороняє виїзд із країни чоловікам призовного віку під час воєнного стану.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Вже вночі 30 вересня пара спробувала перетнути кордон на авто через КПП "Рава-Руська-Гребенне", посилаючись на шлюб та інвалідність дружини. Проте прикордонники викрили аферу з фіктивним подружжям.

На суді жінка визнала провину повністю. Їй призначили три роки в'язниці, але звільнили від покарання з випробувальним терміном на рік.

Отже, українку засуджено за спробу незаконно перевезти родича-чоловіка за кордон під виглядом інваліда, уклавши з ним фіктивний шлюб. Це мало дозволити уникнути мобілізації під час війни.

Нагадаємо, "краще перейде на бік ворога": українець відмовився воювати, але спокійно жити далі йому не дали

Як повідомляв "Знай.uа", спрацювало? Українець задонатив на ЗСУ, щоб самому не потрапити на фронт - що вирішив суд

Знай.uа писав, роздають повістки прямо в маршрутці: адвокат пояснив, що робити в такому випадку