Історія Людмили Колтуновської, молодої українки, якій відібрали новонароджену доньку у Франції, викликала широке обговорення та хвилю підтримки у соціальних мережах.

Людмила, яка є уродженкою Житомирської області, опинилася у непростій ситуації, коли її малечу забрали через вік матері, яку назвали надто молодою та недосвідченою для опіки дитини.

Про це написала Вероніка Кисіль на сторінці у Facebook.

Пологи Людмили пройшли 25 листопада, і незважаючи на добрий стан та дитину, мати та дочка не залишали пологове відділення доти, доки не знайшли нову родину для малюка. 4 грудня мати виписалася з лікарні, а доньку передали іншим людям.

Дитина, фото sunnitusmaja
Дитина, фото sunnitusmaja

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

"Людмилі дали запрошення на дві зустрічі з дитиною: у середу та в п'ятницю, до суду, який відбудеться 11 грудня", — повідомила Вероніка Кісіль.

Однією з головних причин, які призвели до відбору новонародженої дочки у Людмили, стало судження співробітників пологового будинку про маму як про неспроможну опікунку для немовляти. Незважаючи на те, що початкові медичні оцінки породіллі та малечі були задовільними, показником для відбору дитини стало визначення материнських здібностей.

Мама з дитиною, фото johnsonsbaby
Мама з дитиною, фото johnsonsbaby

[quote author=""]"Вчора до пологового будинку прийшов волонтер, якого Людмила бачила вперше. Волонтер хотів допомогти розібратися із ситуацією та зрозумівши, що справа у відсутності комфортного житла для дитини запропонував Люмілі зупинитися у його родині. Людмила відповіла «Я подумаю», що було сприйнято як відмову та небажання молодої матері жити зі своєю дитиною, — написала Вероніка Кісіль.

Людмила опинилася у складній ситуації: їй було запропоновано проживання у сім'ї волонтера, але нерозуміння та нестача інформації стали причиною невірного результату. В результаті, дитина була відібрана, і Людмила залишилася без підтримки у скрутній ситуації.

Наразі підтримка Людмилі йде з різних джерел: організації Червоного Хреста готові надати матеріальну допомогу для дитини, волонтери та активісти стоять на захисті молодої родини, а підготовка до суду, який ухвалить рішення щодо подальшої долі малюка, триває.

Ця історія звернула увагу на складнощі, з якими стикаються молоді матері у пошуку опіки та підтримки, а також наголосила на важливості справедливості та гуманного рішення в подібних ситуаціях.

Нагадаємо, у дитячій рожевій шапці та з надувним матрацом: прикордонники затримали чоловіка, який вчетверте "штурмував" кордон

Раніше ми писали про те, що занадто багато лисих: копи затримали перукаря, якого випадково розкрили у злочині

Як повідомляв Знай.ua, так смішно, що хочеться плакати: українців шокували чеком 10-річної давності із набором покупок на новорічний стіл