Продовжуються повномасштабна війна, воєнний стан та пов'язана з цим загальна мобілізація.

Українцям досі вручають повістки на вулицях, на блокпостах, у маршрутках та на вокзалах. Наразі є деякі проблеми з цим процесом. Не всі військовозобов'язані чоловіки хочуть потрапити до армії для захисту Батьківщини. Через це розглядаються можливі зміни у мобілізації. Ну а поки ми бачимо, що деякі лікарні почали вимагати від чоловіків спеціальні дозволи від військкоматів для госпіталізації. Проте такі дії медустанов неправомірні, зазначають юристи.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

За словами адвоката Марії Левченки, законодавство не вимагає від військовозобов'язаних (навіть не від військовослужбовців) отримувати дозвіл на лікування від ТЦК та СП. Тож подібні вимоги лікарень є порушенням.

Що робити у такій ситуації?

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

"Якщо ви почуєте таку вимогу від медперсоналу конкретної лікарні, то відразу кажіть, що викличете наряд поліції для фіксації факту відмови у наданні медичної допомоги та лікування", - заявляє вона.

Крім цього, подати скаргу на гарячу лінію МОЗ за номером 0 800 505 201. І насамкінець, можна звернутися за безкоштовною юридичною консультацією за номером 0 800 213 103.

Нагадаємо, повістки вручатимуть по-новому: які зміни анонсували

Як повідомляв "Знай.uа", мобілізація в Україні триває: за ігнорування якої повістки можна сісти у в'язницю

Знай.uа писав, масштабні зміни в мобілізації: що може змінитися вже до кінця 2023 року