У місті Чортків Тернопільської області сталася трагедія - 22 пацієнти лікарні внаслідок звичайної медичної процедури втратили зір.

16 лютого 2023 року офтальмологи Чортківської центральної міської лікарні зробили планові ін'єкції у вічі 22 пацієнтам.

Лікарня, фото: скріншот з відео
Лікарня, фото: скріншот з відео

Через кілька годин усі відчули сильний біль та печіння в очах і почали різко втрачати зір. Їх негайно доставили до обласної лікарні, де діагностували гострий ендофтальміт – гнійне запалення внутрішніх оболонок ока, спричинене інфікованим препаратом.

На жаль, жодна з екстрених операцій не допомогла, і стан пацієнтів лише погіршився. Двоє з них померли через ускладнення. Ще семеро, за словами родичів, втратили очі через нестерпний біль та ризик подальшого зараження.

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Скрін, відео YouTube Лікарня
Скрін, відео YouTube Лікарня

За попередніми даними, медики використовували для ін'єкцій фальшивий препарат невідомого походження. Поліція вилучила його на експертизу, щоб з'ясувати, чи він був заражений.

Поки що жодній особі не висунуто звинувачення у цій справі. Тож потерпілі не можуть подати цивільні позови на компенсацію збитків. Їм доводиться чекати на просування справи, оформляти інвалідність і лікуватися власним коштом.

А троє лікарів, які робили вкрай невдалі ін'єкції, досі працюють у лікарні Чорткова. Чи притягували їх до відповідальності – невідомо.

Нагадаємо, "синій" паралімпієць влаштував масову стрілянину на весіллі: копи думають через "різницю у віці"

Як повідомляв "Знай.uа", мати вирішила вбити своїх дітей через фільм, батько не встиг на кілька хвилин: захотіла покращити життя

Знай.uа писав, розчленував і кинув у піч: Житомирщину сколихнуло криваве вбивство