Процедура мобілізації прозора, але постійно зазнає змін. Наразі територіальні центри комплектування виконують свої завдання по мобілізації військовозобов'язаних громадян.

Про це розповів начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Тернопільського ТЦК Микола Бойко для gazeta-misto.te.ua. За його словами спостерігається послаблення мобілізаційної активності порівняно з лютим 2022 року, коли чоловіки стояли черги у військкомат.

Візит до ТЦК, скріншот: YouTube
Візит до ТЦК, скріншот: YouTube

Спеціальності, які потрібні армії

Бойові підрозділи потребують вмотивованих бійців, які після підготовки зможуть підставити своє плече своїм побратимам. Наразі фронт потребує спеціалістів по ремонту техніки, логістичних спеціалістів, кухарів та бухгалтерів. На перший погляд може здатися, що ці спеціальності зовсім не військові, але на фронті наразі дефіцит цих спеціальностей.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Мобілізація в Україні, фото zp247
Мобілізація в Україні, фото zp247

Також він нагадав, що зараз призивають всіх чоловіків від 18 до 60 років. Вони мають бути придатними за рішенням лікарської комісії. Це не означає, що їх відразу відправлять на фронт, а те, що вони стоять на обліку та можуть перебувати у резерві. Обмежено придатні також можуть бути призвані. Вони направляються до тилових підрозділів, щоб бути у складі забезпечення. Повістки будуть видавати скрізь, вони означають прибуття до ТЦК та звірку даних для подальшого вирішення питання.

Нагадаємо, портал Знай інформував, відпустка та відстрочка: в Україні готують зміни в мобілізації

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "Карта поляка" не завада: у Україні засудили чоловіка, який відмовився від мобілізації

Також, наш портал інформував, загальна мобілізація жінок: українцям розкрили підступний план росіян