У Києві 3 роки позбавлення волі призначено переселенця з окупованого Луганська за ухилення від мобілізації.

Про це повідомляє Святошинський районний суд столиці у вироку чоловікові, який намагався виїхати за кордон. З цією метою він і звернувся до військкомату.

ТЦК, скріншот: YouTube
ТЦК, скріншот: YouTube

У вересні 2022 року він пройшов медогляд у військкоматі та був визнаний придатним до військової служби. 5 січня 2023 року йому вручили повістку з вимогою прибути до військкомату. 12 січня він прийшов туди, але відмовився служити в армії.

На суді чоловік заперечував свою провину. Він стверджував, що у 2012 році його зняли з військового обліку у Луганську через відсутність військової спеціальності. З 2014 року він втратив доступ до цих документів. Також він повідомив, що з 2015 року постійно проживає у Польщі та має карту поляка.

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

У грудні 2022 року він звернувся до військкомату за дозволом на виїзд до Польщі, але йому натомість видали повістку. Він вважає це незаконним, адже комісія визнала його лише обмежено придатним.

Працівники військкомату, фото: Telegram
Працівники військкомату, фото: Telegram

У військкоматі підтвердили, що чоловік звертався у вересні та був направлений на медогляд. Після визнання придатним було поставлено на військовий облік. У ТЦК також показали, що документи про проживання у Польщі не є підставою для уникнення мобілізації. Обидва військові підрозділи підтвердили категоричну відмову чоловіка захищати Україну.

Суд визнав луганчанина винним та призначив йому 3 роки тюремного ув'язнення (Стаття 336 ККУ).

Нагадаємо, військовий закликав мобілізувати поліцейських, митників та прокурорів

Як повідомляв "Знай.uа", роздають повістки прямо в маршрутці: адвокат пояснив, що робити в такому випадку

Знай.uа писав, найдено рай для ухилістів, туди стоять черги, а військкоми забули дорогу