Не рідко на дорозі трапляються ситуації, коли зупинка водія поліцією через якусь дрібницю переростає у конфлікт із серйозними наслідками. Як не додати собі проблем із правоохронними органами розповідає видання "Твоя машина".

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Ігнорування сигналів зупинки

Не варто намагатися втікти від патрульних, які вас переслідують з увімкненою мигалкою та сиреною. Такі ігри з поліцією можуть обернутися для водія не лише драконівським штрафом, а й навіть арештом.

Вихід із машини без дозволу

Популярні новини зараз
Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Під час зупинки патрульними, не варто поспішати виходити із машини. Це може викликати непорозуміння серед інспекторів та створити напружену атмосферу.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Відмова від надання документів

Поліцейські мають право запросити у вас посвідчення водія, страховку та реєстрацію автомобіля. Відмова від надання цих документів може спричинити додаткові штрафи.

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Агресивна поведінка

Така поведінка може стати підставою для застосування до вас сили чи додаткових покарань. Не варто наражати себе на додаткові проблеми.

Спроба залишити місце зупинки без дозволу інспектора

Залишати місце зупинки без дозволу поліцейського – невдала ідея, адже це також може стати підставою для посилення вашого покарання.

Нагадаємо, водій нічого не відчує: в Україні автоматична система виписала штраф на 50 тисяч.

Раніше повідомлялося, як відкрити двері, якщо вони примерзли, і як цього не допустити: поради для водіїв без стажу.

Також, роботодавцям нагадали, як виконати важливу умову.