Пропагандисти ні на мить не припиняють вигадувати усіляку гидоту про нашу країну. Цього разу росіяни поширили у інтернеті брехню про те, що українцям почали масово надсилаати повістки через додаток державних послуг "Дію".

Про це пише Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки "SPRAVDI".

Фейки пропагандистів. Фото Telegram
Фейки пропагандистів. Фото Telegram

Росіяни поширили у соціальних мережах повідомлення про те, що через портал державних послуг "Дія" українцям почали надходити повістки від ТЦК та СП та додали фото того, як вона виглядає на смартфоні. Така інформація виявилася черговою брехнею пропаганди.

"У "Дії" відсутня функція будь-яких послуг чи сповіщень щодо військового обліку, а міністр цифровізації Федоров вже наголошував, що повістки через цей сервіс надсилатися не будуть, розібралися фактчекери VoxCheck", - скростовують такі повіломлення у "SPRAVDI".

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані "ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних
Показати ще

Додаток "Дія". Фото скріншот з Youtube
Додаток "Дія". Фото скріншот з Youtube

Фактчекери зазначають про те, "повістка" у відео - це звичайна картинка, яку виведа на екран мобільного телефону. Саме тому, головний герой ролику не торкається головного екрану.

Повістка. Фото: Youtube
Повістка. Фото: Youtube

"До того ж праворуч і ліворуч від фейкової повістки помітно краї інших документів – це означає, що "повістка" має бути в розділі "Документи", а не в розділі "Повідомлення". Фейкарі у "сповіщенні від ТЦК" вказали імʼя та по-батькові отримувача, але не вказали його прізвище", - додають у "SPRAVDI".

Нагадаємо, загальна мобілізація жінок: українцям розкрили підступний план росіян

Як повідомляв "Знай.uа", Оля Полякова влаштувала бійку з росіянином через "розіп'ятих хлопчиків", але потім їй довелося "бігти"

Знай.uа писав, "психіка може ламатися": українців та росіян шокує раптове закінчення війни