Віра Шварцкоп — волонтер із Волинської області, який зараз займається автомобілями з Європи, для нашої армії.

Жінку затримали на польському кордоні. Все сталося, як виявилось, через відсутність документів. Їй навіть довелося заплатити чималий штраф у розмірі 1000 злотих. Вона особисто розповіла про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook
Мобілізація авто для ЗСУ, скріншот: Facebook

Вона на польській митниці у Довгобичеві перебувала понад 12 годин. Кошти на авто, яке мало прямувати на Запорізький напрямок і яке не змогла ввезти, збирали по всьому місту.

[quote author=""]"У мене склалася патова ситуація. Автомобіль привезений з Англії, і на нього потрібний окремий документ, який в'їхав до Євросоюзу. У мене такого документа немає, бо я не знала. Мене на митницю пустили без того документа, а тепер не випускають в жодну сторону і теж саму без автомобіля”, - заявляє вона.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Жінка додала, що дуже змерзла, доки була там, а ще вона хотіла пити. До того ж бензину вистачало лише до найближчої заправки. Також жінка зазначила, що не мала дрібниці, тож навіть не могла сходити до туалету.

"Розумію, що це не в окопах. Але не знаю, що робити. Заснути у машині боюся, бо дуже холодно, боюся, що й можу не прокинутися”, - розповідає Віра.

Згодом польські прикордонники завели її до теплого приміщення, принесли матрац, подушки та ковдру, щоб вона змогла виспатися. Також дали каву та води, тож українка подякувала, що їй не дали замерзнути.

Зрештою, Вірі вдалося ввезти автомобіль в Україну.

Нагадаємо, у 18-річної українки у Франції відібрали новонароджену дочку: "Поводиться холодно"

Як повідомляв "Знай.uа", українцям, опинившимся у важкому становищі подадуть руку допомоги: що можна отримати

Знай.uа писав, військовий шокований візитом у ЦУМ: дорогі автомобілі, "втрачати" леді та "папики"