Київ продовжує опинятися у центрі скандалів, пов'язаних із витрачанням коштів на реставрацію різних об'єктів. Нещодавно увагу громадськості привернув капітальний ремонт одного із історичних будинків на Десятинній, 14.

Це будівля, де колись жили та творили відомі художники. Попри суспільне невдоволення, на реставрацію цієї будівлі передбачається виділити значні кошти — майже 46 мільйонів гривень.

Будинок художників по вул. Десятинної / фото
Будинок художників по вул. Десятинної / фото

Витратити їх готовий Київський науково-методичний центр з охорони, реставрації та використання пам'яток історії, культури та заповідних територій.

Тендер на реставрацію опублікували 8 грудня на Prozorro.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Цей будинок мав особливе значення для творчості художників, таких як Михайло Врубель, Володимир Орловський та інші. Він став частиною їхнього життя та роботи. Проте рішення витратити такі величезні кошти на його реставрацію викликає подив громадськості.

Тендер на реставрацію будинку художників у Києві / фото: Prozorro
Тендер на реставрацію будинку художників у Києві / фото: Prozorro

Дивно, що вже у 2021 році влада вже планувала відреставрувати цей будинок за 13,8 мільйонів гривень. Зазначалося, що 12,7 мільйонів гривень буде виділено з місцевого бюджету, отриманого від продажу земельних ділянок та проведення аукціонів.

Проте нині ціна на реставрацію цього об'єкта значно зросла і становить уже 46 мільйонів гривень.

Це рішення знову порушує питання про прозорість та ефективність використання державних коштів, особливо в умовах, коли багато хто страждає від нестачі фінансування для більш критичних та невідкладних потреб.

Крім того, ми писали, ціни раптово злетіли втридорога: у Харкові вирішили витратити мільйон на шкільні туалети

Наш інформаційний портал Знай.ua повідомляв, у Києві готові витратити мільйони на звичайну сіль - але "на благо"